7.5.2009

Kypsää ilman lämpöä (Elämä ois)


Sitruskypsennetty parmesaanilohi

400 g lohifileetä
1 sitruunan mehu
1 limetin mehu
1/3 rkl sokeria
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl parmesaanilastuja
luraus oliiviöljyä
herneenversoja
saaristolaisleipää
makeahkoa sinappia

Leikkaa lohi sormenpään kokoisiksi kuutioiksi ja purista joukkoon sitrushedelmien mehut. Hapokkaat nesteet alkavat kypsentää kalaa. Mittaa joukkkoon sokeri ja suola ja sekoita. Laita kylmälaukkuun kolmeksi tunniksi. Vähempikin riittää, sillä kala saa jäädä sisältä hieman raa’aksi. Kaada nesteet pois. Sivele leipäsiivu sinapilla ja kokoa päälle muutama kuutio kalaa ja parmesaanilastuja. Rouhaise pippuria myllystä ja kaada lautaselle parasta oliiviöljyäsi. Koristele herneenversoilla. Tuloksena on pirteä makuyhdistelmä, jonka seuraan sopii mukavasti vaikka joku kuohuva juoma Champagnen maakunnasta.

4 kommenttia:

  1. Minulta muuten oli kokonaan mennyt ohi tuo graavikalan tai happokypsennetyn kalan ja sinapin liitto. Ensimmäisen kerran eläissäni taisin kokeilla sitä Krapin ruokapöydässä tällä vkolla ja herrantähe kun se oli hyvää!

    VastaaPoista
  2. Ihanan kesäinen kuva ja herkullisen kuuloinen ruoka.

    VastaaPoista
  3. Ihanan kuuloista ruokaa ja kaunis kuva! Meillä ei ollakaan sitruunakypsennystä kokeiltu, mutta nyt voisi hyvinkin pistää listalle. :) Sinappi ja lohi on kiva yhdistelmä.

    VastaaPoista
  4. Stgtr: Eikä pelkästään graavin ja sinapin ja yleensäkin kalan ja sinapin. Oli jo aikakin löytää, tyttö!

    Ihana: Kesää ja oikeita pottuja odotellessa.

    Dea: Listalle vaan. Cevichejä on turhan kummastella.

    VastaaPoista