2.5.2009

Mietoisten Kolopuutinttien viiri

Voi olla, että minulla oli ja meni sikainfluenssa. Kuume kohosi yli 40 asteen, kärsin hengitystievaikeuksista ja kura lensi lahkeista kuin västäräkki telkänpöntöstä. Onneksi sain diilattua itselleni katukaupasta viruslääkkeitä kuten oseltamiviiria ja tsanamiviiria. Kuumetokkuraisena ostin myös Mietoisten Kolopuutinttien viirin, kun halvalla sain. Viirit auttoivat ja muutaman päivän perästä soittelin viuluani jo Bulgariassa niin kuin vain iloinen sika soida voi.

Bulgariassa kävin hetken mielijohteesta tutustumassa paikallisiin ja tietty myös paikallisiin kyökkeihin. Bulgarialainen keittiö on omaksunut suurimmat vaikutteensa Turkista ja Kreikasta. Tämän maan ruoista on aivan turha edes keskustella ilman paahdettuja kasviksia, mieluiten paprikoita. Grillissä kevyesti mustuneet herkkupalat kuoritaan, viipaloidaan ja maustetaan maalaisen hienostuneilla balkanilaisilla jogurttikastikkeilla. Valkosipulin tuoksua ei kannata vältellä.


Paahdetut paprikat ja pekaanipähkinäjogurttikastike
(4 annosta)

4 paprikaa
suolaa
2 valkosipulinkynttä
½ dl pekaanipähkinöitä
2 dl maustamatonta jogurttia
1 tl sokeria
1 tl sitruunamehua
1 rkl silputtua tilliä

Halkaise paprikat pituussuunnassa ja aseta leivinpaperille leikattu puoli alaspäin. Paahda 200-asteisessa uunissa niin kauan, että kuoreen tulee mustia läiskiä. Anna jäähtyä hetki ja poista kuoret. Murskaa valkosipulinkynnet ja pekaanipähkinät, yhdistä sokerin ja sitruunamehun kanssa jogurttiin ja sekoita. Leikkaa paprika leveiksi viipaleiksi ja asettele lautaselle. Kaada sekaan jogurttikastiketta ja koristele

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti