7.12.2006

Istua pöydällä ja heilutella sorkkia

Onneksi kaapistamme löytyy aina muutamia perusjuttuja kuten jauhoja, pastaa, riisiä, pakastevihanneksia, tonnikalaa, tomaattimurskaa, maizenaa, ruusuvettä, riki-fonduetuorejuustoa ja pallokalaa. Ja välillä on ihan hyvä muutenkin hiukan tyhjennellä kaappeja, että joskus voisi hyllytkin pyyhkäistä. Mutta sitä ennen pitää istua pöydälle ja ottaa lusikka vaaleanpunaiseen ruumiinosaan.

Tällaisen ruoan valmistin viimeksi, kun kauppa ei kiinnostanut. Ihan hyvä peruslounassalaatti.


Tähekanasalaatti

4 annosta riisiä
kaappiin jääneitä kananpaloja
1 paprika
persikoita sokeriliemessä
muutama parsakaalin kukinto
1 sipuli
pala lanttua
pala peruskaalia
pala porkkanaa
pussi hemapaa
1 kermaviili
2 rkl majoneesia
½ dl omenamehua
1-1½ tl currya



Keitä riisit kypsiksi. Pienennä kananpalat, pilko paprika, persikat ja keitetyt parsakaalin kukinnot. Pilko sipuli ja freesaa hetki pannulla. Raasta lanttu, kaali ja porkkana. Sulata hemapat. Sekoita kaikki edelliset keskenään. Valmista kastike sekoittamalla kermaviili, majoneesi, omenamehu ja curry. Lisää kunnon kauhaisu suolaa salaattihässäkkään ja kaada kastike sekaan ja sekoita hyvin.

6 kommenttia:

  1. Siis hei haloo - ruusuvettä! Minnekäs te sitä ripsitte? Mulla on pullo appelsiininkukkavettä. Piti ihan mahdottomalla kiireellä sitä apteekista ostaa. Sitten kun pullo oli kotona, en muistanut miksi sitä piti ostaa. Että olisko vinkkiä heittää?!

    VastaaPoista
  2. Ruusuvettä voi laittaa mm. baklavan päälle. Applesiinin kanssa sopii myös hauskasti http://polkkapossu.blogspot.com/2006/02/
    laulu-tulipunaisesta-kukasta.html

    Appelsiiniseen kastikkeeseen kanalle vois heittää pari ruokalusikallista ruusuvettä ja kanelia. Intiassa käytetään mm. lassin eli sen kuuluisan jugurttijuoman maustamisessa. Maitovanukkaaseenkin sitä voi laittaa tai vaikka creme bruleen.

    No sitten se appelsiininkukkavesi. Muuten ihan mielenkiinnosta, paljonko maksoi? Minäkin sitä nimittäin toin jostain Afrikasta mukanani. No mutta: baklavaan voi laittaa tätäkin tai vaikka ihan perinteiseen pullataikinaan. Tunisiassa hotellin aamupalalla tarjottiin riisistä tehtyä "puuroa", jossa oli mm. taateleita, sokeria ja appelsiininkukkavettä. Lettuntaikinaan voi laittaa muutaman pisaran. Sorbettiakin sillä voi maustaa. Valkosuklaamoussessa toimii tai vaikka juustokakussa. Porkkanaraasteeseen johon mukaan inkivääriä, kanelia, rusinoita, sitruunamehua ja tietysti raasteporkkanaa. No siinä nyt alkuun :)

    VastaaPoista
  3. Noita molempia saa ihan yleisesti etnokaupoista, kun vähän jaksaa vilkuilla.

    VastaaPoista
  4. No sulta kyllä läjähtää vastaus kysymykseen kuin kysymykseen (koska tulee lunta?) ! Kiitos vinkeistä! Eli rohkeasti pullo auki vaan. En kyllä hintaa muista ollenkaan..saattaa mennä ihan pieleen jos heitän 6-8€. Mutta määrissä näköjään appelsiinia tipottain kun ruusua ruokalusikoittain. Lassiinhan vois tätäkin kokeilla.

    VastaaPoista
  5. Juu kokeilut kannattaa varmaan aloittaa aika varovasti. Aina saa lisättyä, pois onkin vaikeampi ottaa ;)

    VastaaPoista
  6. Minä kanssa ihmettelin, että perusruokakaappivalikoimaan kuuluu ruusuvettä, minne ihmeessä... entä appelsiininkukkavettä, mutta ihania vinkkejä täältä löytyi! Minulla on maustevalikoima ja -tietämys hyvin rajoittunutta, melkeinpä vaan suolaa ja pippuria, makeisiin sokeria tai hunajaa -tyyliin, että kivoja vinkkejä tässä tulikin =)

    VastaaPoista