Sunnuntaisin kuuluisi kai syödä perheen kanssa tai edes vähän paremmin, pidempään ja nautiskellen. Miksi pitäisi - no koska se on kivaa. Tai siksi, että se on vanha perinne. Sunnuntaikattauksen historia lepää mahdollisesti ajassa, jolloin Euroopassa rakennettiin suuria katedraaleja. Osana kymmenysten maksua asukkaiden piti osallistua kirkon rakentamiseen sinä ainoana päivänä, kun he eivät muuten työskennelleet. Vastineeksi tästä saattoi saada palan lihaa, joka sitten tänä työntäyteisenä sunnuntaina pureskeltiin lyhyin hampain suu virneessä.
Sunnuntain ruoaksi sopii hyvin vaikka paahtopaisti. Ainakin kysyttäessä briteiltä, noilta huonohampaisilta veijareilta, jotka mutustelevat paistin kyytipoikana yorkshire puddingia. Me suomalaiset kai perinteisesti syömme paahtopaistin kanssa perunoita. Aina ei tietenkään ole pakko sortua teo-jumalaiseen hiilihydraattiin, varsinkin jos yrittää s-karpata. Tällöin voi vaikka tehdä lisäkkeeksi pikaisen helppoa mutta maistuvaa kesäkurpitsaa. Paahtopaistin ohjetta en jaksa tähän nyt kirjoitella. Paistista esimerkiksi molaris fusilleilla on käypää tietoa.
Rakuunainen kesäkurpitsa
kesäkurpitsa
keittojuureksia
kananmuna
valkosipulia
aurajuustoa
rakuunaa
suolaa
pippuria
Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa ja kaiverra liha lähes kokonaan pois lusikalla. Lisää lihan joukkoon pieneksi kuutioidut sulat keittojuurekset, kananmuna, murskattu valkosipuli, aurajuusto, kunnon humaus rakuunaa ja sekoita. Tarkista vielä suola ja lisää ripaus pippuria. Täytä kesäkurpitsan puolikas mössöllä ja heitä uuniin 15-20 minuutiksi. Tarjoa mustaherukkahyytelöllä jatketun punaviinikastikkeen ja paahtopaistin kanssa.
Sunnuntain ruoaksi sopii hyvin vaikka paahtopaisti. Ainakin kysyttäessä briteiltä, noilta huonohampaisilta veijareilta, jotka mutustelevat paistin kyytipoikana yorkshire puddingia. Me suomalaiset kai perinteisesti syömme paahtopaistin kanssa perunoita. Aina ei tietenkään ole pakko sortua teo-jumalaiseen hiilihydraattiin, varsinkin jos yrittää s-karpata. Tällöin voi vaikka tehdä lisäkkeeksi pikaisen helppoa mutta maistuvaa kesäkurpitsaa. Paahtopaistin ohjetta en jaksa tähän nyt kirjoitella. Paistista esimerkiksi molaris fusilleilla on käypää tietoa.
Rakuunainen kesäkurpitsa
kesäkurpitsa
keittojuureksia
kananmuna
valkosipulia
aurajuustoa
rakuunaa
suolaa
pippuria
Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa ja kaiverra liha lähes kokonaan pois lusikalla. Lisää lihan joukkoon pieneksi kuutioidut sulat keittojuurekset, kananmuna, murskattu valkosipuli, aurajuusto, kunnon humaus rakuunaa ja sekoita. Tarkista vielä suola ja lisää ripaus pippuria. Täytä kesäkurpitsan puolikas mössöllä ja heitä uuniin 15-20 minuutiksi. Tarjoa mustaherukkahyytelöllä jatketun punaviinikastikkeen ja paahtopaistin kanssa.
Kyllä sunnuntain yhteinen lounas olisi aivan elvytettävä juttu. Niin monesti kaikki vaan hiipuu "kiireen" piikkiin. Julkkiskokit ovat lanseeranneet omia teemojaan, niin myös Gordon Ramsay. Kirjamessuilta tarttui kassiin herran tekele "Sunday lunch". Että ajankohtainen on aihe muuallakin. Ennen yhteiset ateriat olivat ihan itsestään selvyys. Nyt niitä täytyy sormea heristellen opettaa uudestaan kunnioittamaan. Itse kunkin.
VastaaPoistahi, im website desiger, and the owner of many websites. i hv vist your blog and i really like all the stuff posted by you. Now is it possible that i design modren website for you. then u will be able to post all the stuff directly on your website. By doing this u will be able to have your very own website with lot of earning opportunities. i will work for u absolutly free.
VastaaPoistathanks
faceflavor design studio
http://www.voiceofusa.com
hi, im website desiger, and the owner of many websites. i hv vist your blog and i really like all the stuff posted by you. Now is it possible that i design modren website for you. then u will be able to post all the stuff directly on your website. By doing this u will be able to have your very own website with lot of earning opportunities. i will work for u absolutly free.
VastaaPoistathanks
faceflavor design studio
http://www.voiceofusa.com
please reply me at
VastaaPoistafaisalsadiq2@hotmail.com