18.12.2006

Hyytyisit nyt kiltti, jookos?!

Pitkään on tehnyt mieli hyvää juustokakkua. Tämän tein lauantaiksi valkosipuli-maa-artisokkakeiton kanssa samalle aterialle. Itse en edes kyseiselle ehtoolliselle osallistunut, mutta hyvin oli kuulemma maistunut. Onneksi kakkua oli vielä säästetty minullekin sunnuntaiaamuksi.

Kakkuun halusin hieman piilottaa joulumieltä, joten pohjaan murustelin muutaman piparin ja täytteeseen laitoin ripauksen kanelia. Ei sinänsä, ei kaneli mikään joulumauste ole, vaikka niinhän sä luulet.


Vanilja-mangojuustokakku

Pohja:

150 g chocolate cookies
100 g piparkakkuja
80 g margariinia

Täyte:

5 liivatetta
200 g vaniljatuorejuustoa
1½ dl sokeria
½ sitruunan mehu
ripaus kanelia
2½ rkl säilykepäärynän mehua
2½ dl kuohukermaa

Kuorrute:

3 liivatetta
1 prk säilykemangoa
2 rkl säilykemangon mehua

Päälle:

säilykepäärynöitä



Sulata margarini löysähköksi ja kaada se murskattujen keksien sekaan. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja leikkaa ylimääräiset paperit pois. Taputtele keksi-margariiniseos leivinpaperin päälle tasaiseksi pohjaksi. Laita pohja jääkaappiin.

Liota liivatteita n. 10 minuuttia kylmässä vedessä. Sekoita tuorejuusto, sitruunamehu, sokeri ja kaneli kulhossa. Vatkaa kermavaahto löysäksi ja nostele se kevyesti kulhoon muiden ainesten joukkoon. Liota puristetut liivatteet kiehuvaan päärynämehuun ja kaada se seokseen ohuena nauhana koko ajan varovasti sekoittaen. Kippaa täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Laita 3 liivatetta likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Poraa mangosäilykken sisältö tasaiseksi soseeksi, mutta säästä mehua kuitenkin pari ruokalusikallista. Kiehauta mehu ja lisää siihen puristetut liivatteet. Kaada kuorrute kakun päälle ja anna hyytyä pari tuntia.

Leikkaa kakun päälle kolme säilykepäärynän puolikasta viuhkoiksi. Syö loput päärynät nyt. Jos kakku ei meinaa lähteä vuoasta irti, niin sitä voi hieman auttaa varovasti veitsellä. Minulla kyllä lähti ilman viikatetta.

2 kommenttia:

  1. Oijoi, juustokakku! Näyttääkin vielä varsin herkulliselta. Olisikohan sitä pitkästä aikaa juustokakun aika täälläkin...

    VastaaPoista
  2. Veikkaisin, että olisi. Hyvää... hyvää ;)

    VastaaPoista