Soljaankaan ei tule juurikaan mausteita. Olikin mahtavaa, kun ruokien omat maut pääsivät kunnolla esille ja millä tavalla. Mmmm.
Soljanka moskovskaja (6 hengelle)
700 g hapankaalia
5 rkl voita
1½ pilkottua sipulia
3 hapanta omenaa
¾ rkl vehnäjauhoja
800 g vaalean kalan fileitä (meillä oli kuhaa)
2 suolakurkkua
tilliä
pippuria
suolaa
korppujauhoja
5 rkl voita
1½ pilkottua sipulia
3 hapanta omenaa
¾ rkl vehnäjauhoja
800 g vaalean kalan fileitä (meillä oli kuhaa)
2 suolakurkkua
tilliä
pippuria
suolaa
korppujauhoja
Ja koristeeksi vielä sitruunaviipaleita, oliiveja ja marinoituja sieniä
Huuhtele hapankaali ensin huolellisesti, nauti sen aromeista ja pyörry. Puristele kaali erittäin kuivaksi. Kuullota sipuli voissa ja lisää hapankaali. Sekoittele ja hauduta pehmeäksi. Lisää lopuksi paloitellut omenat ja sitten vehnäjauhot. Leikka kala paloiksi, älä kuitenkaan kovin pieniksi, koska vaalea kala menee aivan silpuksi joka tapauksessa kun sitä pannulla pyörittelee. Eli seuraavaksi paista kalapaloja voissa. Siirrä puolet kaaliseoksesta voideltuun uunivuokaan ja laita kalapalat kaalien päälle. Ripottele pinnalle pippuria, lisää kuutioidut suolakurkut ja hakattu tilli. Laita päälle uusi kaalikerros, minkä päälle ripottele korppujauhot. Ruskista paistos n. 200 asteessa kymmenisen minuuttia. Välillä saattaa näyttää, että haudutuksen aikana pitäisi lisätä nestettä. No lisää ihmeessä vettä, jos siltä tuntuu. Vodkaa saa juoda vasurilla kokkaamisen aikana. Ja sen jälkeen.
Teimme muuten myös Salade Olivierin, jonka koristelimme hienolla sienimetsällä. Harmi ettei tullut otettua valokuvia, koska se oli upea. Kärpässienikoristelun saa aikaiseksi leikkaamalla keitetystä kananmunasta alaosan pois, että se pysyy pystyssä. Sitten tomaatista tekee sienelle lakin eli tomaatista leikataan reilu yläosa, josta poistetaan siemenet. Yläosa asetetaan munan päälle siis lakiksi, johon sitten tehdään vaikkapa majoneesilla pilkut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti