5.6.2023

Turun ruokaviikot 5.–18.6.2023

Turun ruokaviikkoja ei kannata jättää kokematta. Mukaan mahtuu vähintäänkin mielenkiintoisia juttuja. Tässä muutamia poimintoja. Tutustu tarkemmin: https://www.turku.fi/ruokakaupunki/turun-ruokaviikot.


Turku Aperitivo 5.–12.6.

Viikon aikana voit ostaa peräti 25 turkulaisravintolasta aperitivon sekä herkullisen antipasto-tyyppisen alkupalan edulliseen 12 euron hintaan. Miten olisi vaikkapa Kristiinankadulla sijaitseva Aune, jossa friteerattua halloumia & tyrnihilloa sekä valitsemasi juoma: pieni Aura hanasta, lasi Rieslingiä tai Kakolan sour-olut. Halloumi ja tyrnihillo on mahtipari!

Lasten ruokaleiri 12.–16.6.

Miten syvällä mullassa varhaisperunat kasvavat? Mikä on mansikoiden makeuden salaisuus? Entä miltä näyttää pitkäkarvainen possu? Foody Allen järjestää Turun ruokaviikkojen kunniaksi Lasten Ruokaleirin 712-vuotiaille tulevaisuuden Michelin-huippukokeille. Hyppää mukaan bussin kyytiin, lähde seikkailulle lähituottajien maatiloille ja opi parhaimmat vinkit ruoanlaittoon huippukokkien johdattamana! 

Itse tehtyä mozzarellaa ja etikkajuustoa -työpajat

ProAgria Länsi-Suomen toimisto, Vahdontie 91 (Turku), klo 16–18 ja 18.15–20.15. Juustojen valmistus on mukavaa puuhaa! Kotitekoiset juustot syntyvät helpoista raaka-aineista näppärästi kotikeittiössä. Tässä työpajassa harjoitellaan valmistamaan mozzarellaa itse.

Viro-keskuksen pop up -ravintola 8.–10.6.

Brinkkalan sisäpiha, Vanha Suurtori 3, klo 17–19. Viro-keskuksen pop-up ravintolassa tarjolla virolaisia grilliherkkuja! Listalla virolaista hapankaalia, grillimakkaraa ja sinappia, virolaista limsaa sekä muita herkkuja.

Suolasilakasta Michelin-tähteen -kävelykierros

Lähtö ravintola Kaskiksen edestä, Kaskenkatu 6 (Turku), klo 13. Suomen vanhimmassa kaupungissa on myös vanha ravintolakulttuuri. Jo keskiajalla tarjoiltiin matkustavaisille ruokaa, ulkomailta tuotiin hienoja viinejä, mausteita ja muita erikoisia raaka-aineita, ja merestä nousi Ahdin antimia. Mitä kaikkea on aikojen kuluessa nautittu ja millaisia ravintoloita ovat Turun kuulut ravintolat olleet – entä mitä Turusta nyt löytyy?

Neitsytperunafestivaali 16.–17.6.

Panimoravintola Koulun sisäpiha, Eerikinkatu 18, klo 12–20. Festareilla on tarjolla maisteluannoksia kuudelta eri ravintolalta, Panimoravintola Koululta, Nomad Food and Winelta, The J.J. de Nier Food Experienceltä, Turun keittiömestareilta, Fat Bull'silta ja Xoco'silta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti