9.7.2022

Helppo ja maukas raparperipiirakka

Tämä ohje on suoraan K-ruuan reseptipankista napattu. Mitäpä sitä hyvää muuttamaan. Valmistuksessa menee vain pieni hetki, ja lopputulos on mahtava.




Raparperipiirakka    

     Pohja:

    2 dl vehnäjauhoja
    1 dl kauraleseitä
    1/2 dl sokeria tai fariinisokeria
    1tl leivinjauhetta
    1/2 tl kanelia
    1 dl voita tai leivontamargariinia sulatettuna
    1 kananmuna
    Täyte:
    5 dl tuoretta raparperia viipaleina
    1 tlk laktoositonta kermaviiliä
    1 kananmuna
    1 dl sokeria
    1 tl vaniljasokeria

    Valmistus:
  1. Sekoita vehnäjauhot, leseet, sokeri, leivinjauhe ja kaneli kulhossa. Lisää jäähtynyt rasva ja muna sekoittaen.
  2. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle raparperipalat.
  3. Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle.
  4. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 30 - 35 minuuttia. Tarkkaile, etteivät reunat pääse palamaan. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.

Raparperinhimosi tuskin meni vielä ohi, joten poikkea vielä katsomaan muita ideoita: 

  • raparperi-nektariinisalsa
  • valkosuklainen raparperi-ricottajuustokakku
  • raparperi-mansikkakeittomehujää
  • raparperi-siiderikastike vaalealle kalalle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti