Tämä ohje on suoraan K-ruuan reseptipankista napattu. Mitäpä sitä hyvää muuttamaan. Valmistuksessa menee vain pieni hetki, ja lopputulos on mahtava.
Raparperipiirakka
Pohja:
- 2 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
1/2 dl sokeria tai fariinisokeria
1tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
1 dl voita tai leivontamargariinia sulatettuna
1 kananmuna
- Täyte:
- 5 dl tuoretta raparperia viipaleina
- 1 tlk laktoositonta kermaviiliä
- 1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
- Valmistus:
- Sekoita vehnäjauhot, leseet, sokeri, leivinjauhe ja kaneli kulhossa. Lisää jäähtynyt rasva ja muna sekoittaen.
- Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle raparperipalat.
- Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle.
- Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 30 - 35 minuuttia. Tarkkaile, etteivät reunat pääse palamaan. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.
Raparperinhimosi tuskin meni vielä ohi, joten poikkea vielä katsomaan muita ideoita:
- raparperi-nektariinisalsa
- valkosuklainen raparperi-ricottajuustokakku
- raparperi-mansikkakeittomehujää
- raparperi-siiderikastike vaalealle kalalle
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti