26.7.2022

Sillikaviaari (ja varhaisperunat)

Miksiköhän tätä kutsutaan kaviaariksi? Varmaan sama jekku kuin munakoisokaviaarissakin eli källi, jota tyhmä possu ei ymmärrä. Ruotsissa tämä tunnetaan myös nimellä gubbröra, vaikkakin ihan oikeaoppisesti siihen pitäisi tulla anjovista.

Erittäin maukkaalta tämä maistuu varhaisperunoiden tai saaristolaisleivän kanssa, mutta lava on vapaa. 


Sillikaviaari

  • 1 keitetty kananmuna pilkottuna
  • 1 pieni keltasipuli pilkottuna
  • 0,5 rkl kapriksia
  • 1 rkl tilliä hakattuna
  • 1 matjessillifilee pilkottuna
  • 1 tl sitruunamehua
  • hiukan sitruunankuorta raastettuna
  • 4 rkl ranskankermaa
  • 1 rkl majoneesia
  • muutama rouhaisu mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti