22.10.2020

Salottisipuli-suppilovahverokeikauskakku

 Aikamoinen sanahirviö tuli luotua, itse ruoka on kaikkea muuta. Se katosikin lautaselta hyvin nopeasti, ihanat syksyiset maut. Järisyttävän hyvää.


Salottisipuli-suppilovahverokeikauskakku

suppiloita kourallinen
700 g salotteja puoliksi
1 iso valkosipulinkynsi viipaleiksi
70 g voita
1 rkl sokeria
timjamia
tuoretta rosmariinia
0,3 dl balsamicoa
suolaa
4 lehtitaikinalevyä

Sienet pannulle, nesteet pois, sienet pois. 

Voi pannulle sokerin kanssa, minuutin päästä salotit. Minulla levyn lämpö asteikolla 0–9 vaihteli 6–7. Paistele reilu 5 minuuttia ja käännä. Mieti, haluatko päälle pallon vai leikkuupinnan. Sitten 3–4 minuuttia paistoa toiselta puolelta. Mukaan valkosipuli. Kohta balsamico ja yrtit. Balsamico alkaa nopeesti saostua, sienet messiin. 

Sitten lehtitaikinat päälle ja reunoilta voi koittaa vähän painaa kiinnemmäs. Lehtitaikinalevyt voi myös kaulita yhteen pyöreään muotoon, niin on helpompi asetella. Itselläni ei ollut niin nuukaa, pohja siitä vaan tulee. 

Uuninkestävä paistinpannu uuniin 10-12 min 200 astetta. Sillai et taikina kypsyy. Pois uunista, iso lautanen tai vati päälle ja kumous. Päälle vielä vähän rosmaa ja uskon et vähän ranskankermaa/smetanaa ois jees. Itselläni ei ollut. Ja puokat suoraan pakkasestakin voisivat toimia. 

Nii ja suolaaki tuli jossain vaiheessa, melkein unohdin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti