Yleensä aloitan kesäiset piirakointini jollain villivihanneksella, viime aikoina olen nähnyt mm. herkullisia vuohenputki-fetajuustopiirakkoita. En ole vielä käynyt nuuskimassa mantuja tässä mielessä, vaikka paras villiyrittiaika onkin juuri menossa.
Perinteinen paprika-sipulipiirakka vei tällä kertaa voiton. Inspiraatiota siihen sain Rosa Viini & Ruoka -sivustolta, hiukan muuntelin ohjeen mittoja, mm. 3 kananmunaa olisi ollut aivan liikaa. Tai tietty jos munapiirakkaa haluaa, se on hyvä määrä.
Paprika-sipulipiirakka
1 pkt valmista piirakkataikinaa
Täyte:
2 punasipulia puolirenkaina
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 paprikaa
2 rkl öljyä
1 tl sokeria
suolaa
rouhittua mustapippuria
Päälle:
150 g smetanaa (20%)
1 kananmuna
1 kananmuna
tuoreita yrttejä
2 dl juustoraastetta
suolaa ja mustapippuria
tomaattiviipaleita
Laita uuni esilämpiämään 200 asteeseen. Painele taikina piirakkavuokaan (minulla irtopohjavuoka). Paista kevyesti paprikat ja sipulit pannulla, että ne pehmenevät. Lisää joukkoon sokeri ja suola. Anna täytteen jäähtyä hetki ja kumoa pohjataikinan päälle.
2 dl juustoraastetta
suolaa ja mustapippuria
tomaattiviipaleita
Laita uuni esilämpiämään 200 asteeseen. Painele taikina piirakkavuokaan (minulla irtopohjavuoka). Paista kevyesti paprikat ja sipulit pannulla, että ne pehmenevät. Lisää joukkoon sokeri ja suola. Anna täytteen jäähtyä hetki ja kumoa pohjataikinan päälle.
Sekoita smetanan joukkoon kananmuna, juustoraaste ja reilusti tuoreita yrttejä. Minulla oli basilikaa, timjamia, persiljaa ja rakuunaa. Kaada seos vuokaan ja laita sen päälle tomaatit. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Valmistusaika: 45 min.
Annosmäärä: 6 annosta
Kirjoitus on tehty yhteistyössä Cisa Drinks Oy:n kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti