Silakoita taas vaihteeksi, olen suuri ystävä. Rusinat ja omenaviinietikka silakan seurana saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta on hieno makuelämys.
SILAKKALEIVÄT
vaaleaa leipää ja dijonia
TÄYTE:
1 rkl öljyä
1 pieni keltasipuli
2 kpl valkosipulinkynttä
2 dl rusinoita
1/3 dl omenaviinietikkaa
0,5 tl suolaa
1 pieni keltasipuli
2 kpl valkosipulinkynttä
2 dl rusinoita
1/3 dl omenaviinietikkaa
0,5 tl suolaa
SILAKAT:
100 g silakkafileitä
0,5 dl ruisjauhoja
suolaa ja valkopippuria
öljyä ja voita
100 g silakkafileitä
0,5 dl ruisjauhoja
suolaa ja valkopippuria
öljyä ja voita
Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.
Kuori ja hienonna valkosipuli.
Kuumenna öljy pannulla ja pehmittele sipulinsiivuja yhdessä valkosipulin kanssa.
Lisää rusinat, omenaviinietikka ja suola ja hauduta noin 5 minuuttia.
Kuori ja hienonna valkosipuli.
Kuumenna öljy pannulla ja pehmittele sipulinsiivuja yhdessä valkosipulin kanssa.
Lisää rusinat, omenaviinietikka ja suola ja hauduta noin 5 minuuttia.
Valmistele silakat:
Suolaa ja pippuroi silakkafileet ja kääntele ne ruisjauhoissa.
Paista öljy-voiseoksessa paistinpannulla molemmin puolin kypsäksi.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
Jos paistopinta ei ole tarpeeksi rapea, nosta pannun lämpötilaa.
Suolaa ja pippuroi silakkafileet ja kääntele ne ruisjauhoissa.
Paista öljy-voiseoksessa paistinpannulla molemmin puolin kypsäksi.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
Jos paistopinta ei ole tarpeeksi rapea, nosta pannun lämpötilaa.
Paahda leipäviipaleet ja voitele dijonilla.Nostele silakat tarjoiluvadille leipäpalojen päälle ja laita rusina-sipuliseosta noin lusikallinen jokaisen silakan päälle.
Viimeistele lehtipersiljalla tai oliiveilla halutessasi.
Viimeistele lehtipersiljalla tai oliiveilla halutessasi.
Valmistusaika: 20 min.
Neljä annosta.
Neljä annosta.
Ohjeeseen on haettu inspiraatio Rosa Viini & Ruoka -sivustolta, hieman jotain muuttelin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti