19.2.2020

Opetusravintola Taito tarjoaa mahdollisuuksia

Opetusravintoloissa lounastaminen kannattaa aina. Into, tarmo ja halu näyttää ovat useimmiten niin vahvasti läsnä, että laiskempaa alkaa pyörryttää. Ruokalistat ovat ammattilaisten hyväksymiä ja itse ruuat tulevien ammattilaisten tekemiä. Jos vielä satut paikalle jonkin teemahässäkän aikaan, käytä ihmeessä tilaisuus hyväksi ja käy maistelemassa herkkuja. 

Satuin mukavasti poikkeamaan työasioissa Turun ammatti-instituutissa, kun opetusravintola Taidossa oli street food -teemaviikko. No sinne heti, hyvä valinta. Tosin luulin olevani menossa thai-ravintolaan, enkä TAI:n ravintolaan. Hieman ihmettelinkin, kun minulle tuumattiin, että siellä on tänään jotain hieman spessujuttua, jotain tacoja. Ok, ei ehkä kuulu thai-ravintolan ihan normaaliin settiin, mutta olen avoin luonne, joten go for it!

Pääruokana oli tacokulho, jossa jotain pico de gallon tyyppistä tuoresalsaa. Ei siis sitä itseään, mutta laitan kuitenkin tähän ohjeen, sillä se on hyvvee. 


Pico de Gallo

muutama kypsä tomaatti tai hieman enemmän kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
tuoretta chiliä
½ limetin mehu
reilusti korianteria tai lehtipersiljaa
suolaa

Pilko tomaatit, sipuli, valkosipulit ja chili. Purista sekaan limetin mehu ja lisää myös hakattu korianteri. Lisää vasta juuri ruokailua ennen suola. 

Näiden kanssa tarjoiltiin herkulliset wrapit, jotka oli ilokseni tehty täysjyvätortilloihin. Vaihtoehtoina liha ja kasvis. Jälkkäriksi todella maukas chili-suklaakakkupala, joka tosin omaan makuuni olisikin kestänyt hieman lisää potkua. Kakun kanssa sain vielä cappuccinon, joka oli luultavasti seurausta charmantista olemuksestani. 

Lounas: ma–pe klo 11–13.30

Lounas tarjoillaan lautastarjoiluna (poislukien loma-ajat), jolloin ravintola-alan opiskelijat pääsevät harjoittelemaan palveluprosessin eri vaiheita. Ravintolassa toteutetaan myös erilaisia teemoja, opiskelijoiden opintoihin liittyen, niin keittiön kuin salinkin puolella. Lounaaseen sisältyy alku- ja pääruoka sekä kahvi/tee.

Lounas: 9,00 €
Jälkiruoka: 2,50 €


OPETUSRAVINTOLA TAITO

Lemminkäisenkatu 14–18 B, 20520 TURKU
puh. 040 632 3237
ravintola.taito@turku.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti