9.11.2019

Ras el Hanout -perunat

Ras el Hanout on selkeästi mun juttu. Jos pidät marokkolaisesta ruuasta tai yleensä pohjoisafrikkalaisesta, olet saattanut törmätä tuohon mausteseokseen. Ras el Hanout on Marokossa vähän samassa asemassa kuin Garam Masala Intiassa tai Provencen yrtit Ranskassa.


Seoksen ainekset vaihtelevat, mutta peruspohja on sama:

kaneli
muskottipähkinä
neilikka
kardemumma
korianteri
juustokumina
kurkuma
pippuri
paprika
kurkuma

Ras el Hanout sopii erityisen hyvin marinadiin, patoihin, tagineen tai vaikka jugukastikkeeseen. Mutta aivan helmi Ras on uuniperunoissa! Tämä nyt ei sen enempää ohjeistusta vaadi, kuin perunalohkojen päälle reilusti öljyä ja mausteseosta ja uuniin.

Jälkkäriksi musaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti