Gazpacho edustaa ehkä tällä saralla parhautta. Vichysoisse on ok, ajoblanco semisti ja kurkkukeitto mielenkiintoinen. Maissikeitto ja herne-minttukeitto herättävät uteliaisuuden.
Kuten myös sitrushedelmät gazpachossa. Idea on mainio. Innoitus reseptiin täältä.
Satsumagazpacho
4 tomaattia
3 satsumaa
1/2 kurkku
1 punainen paprika
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 keskivahva chili
1,5 dl vettä
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
basilikanlehtiä
krutonkeja tai leipää tarjoiluun
Kalttaa tomaatit. Pilko raaka-aineet ja aja tasaiseksi sauvalla tai blenderillä.
Perinteiseen gazpachoon tulee liotettua leipää (mistä nimityskin), jolla muokataan keiton paksuutta. Itse en ollut sillä päällä.
Juomaksi sopii esimerkiksi King's Bay -valkoviini.
Kirjoitus on tehty yhteistyössä Cisa Drinks Oy:n kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti