17.5.2019

Vietnamilainen ravintola Huong Viet, Turku


Vietnamilaisessa ruuassa käytetään paljon yrttejä ja vihanneksia. Raaka-aineista huokuu tuoreus, eikä niitä ole marinoitu ikuisuuksia erilaisissa liemissä. Rasvoja ja öljyjä käytetään vähän.  Jos jotain heitetään pannulle, se tehdään pikaisesti. Vihannekset tarjoillaankin usein lähes raakoina. Perusaineksia ovat riisi, nuudelit, soijakastike, kalakastike, katkaraputahna, maapähkinä, tofu, lukuisat vihannekset, hedelmät ja yrtit. 


Ruoka syödään pääsääntöisesti puikoilla, mutta myös lusikkaa käytetään. Lusikkaa tarvitaan erityisesti uskomattoman makuisissa keitoissa, jotka vievät jalat alta. Parhautta ovat erilaiset muunnokset pho-keitosta. Vietnamilaisen ravintolan pöydässä on usein erilaisia tahnoja, chilejä, hiutaleita, joskus jopa tuoreita yrttejä, joita voi vaikka itse lisäillä oman maun mukaan ruokiin. 

Erittäin ystävällinen hymy toivotti meidät tervetulleiksi ravintolaan. Paikka oli auennut vasta kymmenisin minuuttia aiemmin, mutta puheensorina täytti jo tilan. Viereisessä pöydässä oli seurue nuoria naisia, takakulmassa aasialainen pariskunta pienen lapsensa kanssa ja ikkuanaseinustalla reippaasti yli 70-vuotiaat rouva ja herra. Ja tietysti me. Aika hauska otos siis. 

Ruokalista ei ollut mahdottoman pitkä, kuten tällaisissa paikoissa joskus on. Alkuruokaa en syönyt lainkaan, ehkä alkuruokapuoleen olisin kaivanut hieman lisää  yritystä. Muuten olin tyytyväinen vaihtoehtoihin. Ruoka oli juuri sitä, mitä odotinkin, annos oli reilu ja hintakin oli mukavan huokea. Maut olivat todella kohdallaan, huikean hyvää. Palvelusta ihan täysin kymppi. Paikka oli siisti ja sisustus ihan perusyksinkertainen mutta viihtyisä. 


Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kävin, mutta ei taatusti viimeinen. Polkkapossu suosittelee ja lähettää kiitokset ravintolan henkilökunnalle. 

Linnankatu 27
avoinna arkisin 11–21, la 12–22, su 1221
puh. 044 328 8612
kuljetukset myös Foodoralla
Facebook-sivu








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti