3.2.2019

Taco bowl ja kuinka valmistat soijarouheen maukkaaksi

Erilaiset kulhojutut ovat olleet jo vähän aikaa ilmiö; tätä meitsin tuotosta voisi ihan hyvin kutsua myös lautaseksi. Mutta koska menen kaikessa hiustyyliä ja pukeutumista myöten muodin mukana, olkoon tämä nyt bowl. 

Moni tuskailee soijarouheen kanssa. Miten siitä ihan oikeasti saa maistuvaa?! Helposti. Tässä olevalla ohjeella et mene vikaan, joten paina tämä myös mieleesi. 




Taco bowl (vege)

soijarouhetta
keltasipuli
valkosipulinkynsi
pico de galloa
guacamolea
maustamatonta jugurttia
salaattia
isoja tortilloja

Soijarouhe

3 dl tummaa soijarouhetta
3 rkl oliiviöljyä
2,5 dl kasvislientä
2 rkl soijakastiketta
juustokuminaa
(savu)paprikajauhetta
oreganoa
suolaa
pippuria

Pyörittele soijarouhetta hetki öljyssä pannnulla, lisää kasvisliemi ja anna sen imeytyä rouheeseen. Mausta soijakastikkeella, juustokuminalla, savupaprikajauheella, oreganolla, suolalla ja pippurilla. Muista, että soija on jo valmiiksi suolaista. 


Lisää sekaan jo valmiiksi paistamasi keltasipuli ja valkosipuli. 



Pico de Gallo

muutama kypsä tomaatti tai hieman enemmän kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
tuoretta chiliä
½ limetin mehu
reilusti korianteria tai lehtipersiljaa
suolaa

Pilko tomaatit, sipuli, valkosipulit ja chili. Purista sekaan limetin mehu ja lisää myös hakattu korianteri. Lisää vasta juuri ruokailua ennen suola. 


Guacamole

2 avokadoa
puolikas keltasipuli
2 kynttä valkosipulia 
1 rkl limen mehua
1 tomaatin liha (eli sisäkalut poistettu lusikalla)
(tabascoa)
suolaa

Muussaa avokadoliha haarukalla. Lisää pilkotut sipulit, limehu, tomaatti, muutama tippa tabascoa ja vähän suolaa. 

Tortillat

Paloittele isot tortillat neljään osaan ja paista pannulla hetki, näin saat niihin hieman ryhtiä. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti