22.2.2019

Savusilakkatahna ja jälkiuunilastut


Savusilakkatahnan laittaminen kapoisten jälkiuunilastujen päälle on vähintään yhtä tarkkaa hommaa kuin muikun tuulastus sumussa. Mutta vaivan arvoista. Olen ennenkin jo hehkutellut näitä Oululaisen kynsilaukkaisia lastuja, ihan saaplarin hyviä oikean avecin kanssa. 

Niin ja tulipa vielä mieleeni, että myös cevichen kanssa nämä lastut ovat aivan käsittämätön makupari. Saatoin tosin olla viimeksi nousijohtoisessa tilassa, kun tätä komboa maistelin, mutta muistaakseni hemmetin hyvää.

Jos tuli mieliteko, niin teehän samalla pari muutakan herkkupalaa. Jälkuunilastujen ohella mm. ruisnapit, saaristolaisleipäpalat ja muut pienet leipäset ovat omiaan tähän hommaan. Päälle porkkalaa, graavikalaa ja savusilakkatahnaa.

Porkkalan pikaohje on täällä
Graavilohen ohje on täällä




Savusilakkatahnan ohje tässä: 

3 savusilakkaa siivottuna
100 g smetanaa
100 g ranskankermaa
0,5 rkl dijonia
1 tl sokeria
1 tl sitruunamehua
hakattua tilliä
pippuria ja tarvittaessa myös suolaa

Sekoita ainekset. Lisäile ja maistele.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti