12.9.2018

Tuplaleivitetyt haukipalat

Tämä on varsin helppo ohje, mutta pistän sen kuitenkin jakoon, koska niin paljon tulee kysymyksiä liittyen hauen valmistamiseen. Monille ainoat vaihtoehdot ovat laittaa hauki joko kokonaisena uuniin, tai paistaa palat pikaisesti pannulla. Ei sinänsä että kummassakaan mitään vikaa olisi.

Mennään kuitenkin askel eteenpäin tuosta paistamisesta ja tehdään haukipaloille ensin leivitys. Tai oikeastaan tuplaleivitys. Yksinkertainen leivitys tarkoittaa sitä, että käännellään jotain ensin vatkatussa kananmunassa ja sen jälkeen korppujauhoissa. Tuplaleivityksessä otetaan vehnäjauhot mukaan.Tuplaleivitetyt haukipalat

haukifileitä
vehnäjauhoja
kananmunaa
korppujauhoja
valkopippuria
suolaa
voita

Leikkaa haukipalat mielellään ruodottomiksi, ruodollisetkin toki kelpaa. Ota kolme lautasta. Laita yhdelle vehnäjauhoja, toiselle kananmunaa, jonka rakenne on vatkattu rikki ja kolmannelle korppujauhoja. Kun on kyseessä kalan leivittäminen, ei tee ollenkaan pahaa, jos haluat korvata vaikka puolet vehnäjauhoista ruisjauhoilla. Kääntele haukipala ensin vehnäjauhoissa, joka on maustettu runsaalla valkopippurilla ja suolalla, sitten munassa ja lopuksi vielä korppujauhoissa. Paista reilussa voissa kullanruskeaksi. Suolaa vielä kerran.

Tähän sopii mukaan vaikka kiva sitruunalla maustettu majoneesi tai joku tartarkastike, johon kalapala tykkää mennä pikaisesti uimaan.

Juomaksi sopii olutpuolella esim. Vakka-Suomen Prykmestar Luomu Pils 4,14€. Valkkariksi kevyttä ja raikasta esim. itävaltalainen Meinklang Grüner Veltliner 2017 12,70€.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti