15.4.2018

Lahnapihvejä ja särjenselyksiä

Kylmästä vedestä nostettu särki ei todellakaan ole roskakala, eikä muuten lahnakaan. Lahnapihvi vaatii pientä vaivannäköä, mutta kannattaa. Särjen käsittelyn olen joskus muinoin opettanut, mutta otetaas nyt uusiksi, kun sitä kyseltiin. Sitä paistsi särjen syöminen on ympäristöteko!


Lahnapihvit

Lahna
Kermaa
Korppujauhoja
Kananmuna
Kevätsipulia
Tilliä
Valkopippuria
Suolaa
Voita paistamiseen

Määrissä voi käyttää luovuutta, turha mittailla, antaa mennä vaan. Lahnan voi myös laittaa fileeksi ja heittää lihamyllyyn, mutta tällä kertaa valmistin näin: Keitä perattu ja suomustettu lahna pikaisesti, siivoa sen jälkeen ruodoista. Yhdistä aineet ja vaivaa taikinaksi. Paista pieni koepala, tarkista maut. Muotoile kostutetuin käsin pihveiksi ja paista reilussa rasvassa.


Paneroidut särjenselykset

Särkifileitä
Vehnäjauhoja
Kananmunaa
Ihan pieneksi murustettua hapankorppua
Suolaa
Valkopippuria

Kääntele särkifileet vehnäjauhoissa, kanamunassa ja hapankorpuissa. Paista pannulla voissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti