Kävi nimittäin niin, että jossain etelän lomakohteessa viilettävä poikani lähettelee minulle hampurilaiskuvia. Koska liha on heikko, kiusauksen vastustaminen on mahdotonta. Mulle kans!
Koko homma kannattaa aloittaa marinoitujen punasipulien valmistamisesta, sillä ne saavat tekeytyä vähintään tunnin. Kannattaa tuunata samalla hiukan ylimääräistä, nämä säilyvät reilun viikon ja maistuvat ihan missä vaan.
Marinoidut punasipulit
2 punasipulia
0,5 dl etikkaa
0,5 dl vettä
puolikkaan limen mehu
0,75 dl sokeria
Siipaloi sipulit. Kiehauta muut aineet ja kaada sipulien päälle. Anna marinoitua vähintään tunti.
Silakka-munakoisohampurilainen
muutama siivu munakoisoa
150g silakkafileitä (riittää 2 isoon burgeriin)
vihreää salaattia
marinoitua punasipulia
Dijon-sinappia
majoneesia
ketsuppia
hampurilaissämpylöitä
öljyä
voita
suolaa
chiliä
valkopippuria
Paista munakoisosiivut pikaisesti öljyssä ja mausta suolalla ja chilihiutaleilla. Paista silakkafileet voissa ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Itse paistoin hiukan myös limesiivuja ja sitten lisäsin kalat, tulee kivaa kirpeyttä. Älä välitä, kun kalat hajoilevat, vaikka kuinka varovasti yrität niitä lastalla kääntää, ei haittaa mitään.
Kokoa purilainen. Nauti ja kiitä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti