27.11.2015

Appelsiinilla ja kardemummalla maustetussa tsatsikissa pyöritettyä lehtikaalia, paahdettuja kikherneitä ja pintopapuja, granaattiomenaa ja focacciaa

Syksyinen kattaus välimerellisiä makuja. Hyvä fuusio sanon.

lehtikaalia
appelsiinilla ja kardemummalla maustettua tsatsikia
kikherneitä, mustapapuja, pintoja tai mitä nyt sattuu olemaan kaapissa
½ dl oliiviöljyä
juustokuminaa
neilikkaa
savupaprikajauhetta
suolaa
munakoisoviipaleita
granaattiomena
focacciaa

Leikkaa lehtikaalista lehtiruodit pois. Kiehauta lehtiä minuutti ja ota valumaan lävikköön.

Sekoita mausteet oliiviöljyn joukkoon ja pyörittele herneet ja pavut siinä. Kumoa uunipellille tasaisesti. Samalle pellille mahtuu hyvin myös oliiviöljyllä suditut ja suolalla maustetut munakoisoviipaleet. Paahda uunissa 250 asteessa 10 minuuttia.

Sekoita tsatsikin joukkoon pieni puristus appelsiinin mehua ja hellästi kardemummaa. Pyörittele valutetut lehtikaalit tsatsikissa. Jätä tsatsikia vielä lautasellekin lusikoitavaksi.

Annokseen sopii myös kasa granaattiomenaa. Syö focaccian kanssa, älä jätä tätä pois.






1 kommentti: