25.11.2015

Lohimestarin juhlamätileivät

Mihin ovat unohtuneet vanhat kunnon voileipäpöydät, häh? Sanonpa vaan, että välillä kannattaa heivata kolmen ruokalajin peruskaava ja tehtailla pöytä täyteen herkullisia, hienoja ja värikkäitä leipiä. Iso kiitos Vehmaan leipurin tyttärelle näistä mielettömistä herkkupaloista, joita poikani synttäreillä vedeltiin suupielet korkealla. Suolaiselle puolelle valmistin myös katkarapuwrappeja. Niistä myöhemmin.

Ja hei, nämä herkkuleivät voisivat olla aika mukavia myös jouluaattona klo 12 kuohujuoman kanssa.


Lohimestarin juhlamätileivät

tummia maalaisleipäsiivuja
ruohosipulituorejuustoa
salaatin lehtiä
graavilohisiivuja
avokadoviipaleita
kirjolohenmätiä
sitruunaviipaleita
granaattiomenaa

Kastike:

1 prk smetanaa
½ prk kermaviiliä
mustapippuria
rosepippuria
tilliä hakattuna
ripaus suolaa ja sokeria

Sekoita kastikkeen aineet keskenään.

Aloita kokoaminen voitelemalla leipäsiivut huolellisesti reunoja myöten. Päälle salaatti ja sitten graavilohisiivu. Pyörittele avokadoviipaleet sitruunamehussa, etteivät ota tummaa väriä. Asettele leivälle. Nostele päälle muutama lusikallinen kastiketta ja sitten mätiä. Koristele vielä sitruunaviipaleilla ja granaattiomenalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti