12.2.2015

Vihdoinkin järkeä juguihin

Jo pitkään olen päästellyt ärräpäitä suomalaisten jugurttien takia, aina liikaa sokeria. Valiolla on kyllä ollut hyvää yritystä mm. olo-juguillaan, mutta ihan tyytyväinen en ole ollut.

Kiitos siis Arlalle. Eilen noukin kaupan hyllystä luonto plus - perheeseen kuuluvan mangojugun, jonka tuotetiedot lupailivat vähemmän sokeria. Ajattelin, että makeaa se silti varmaan on, jatkettu kait muilla makeutusaineilla. Mutta ei. Upeaa. Printti kyljessä lupaakin vain hedelmien sokeria. Hyvänä bonuksena vielä laktoosittomuus. Ja tosiaan, maistelun tulos oli erittäin lohdullinen. Ei tarvi enää ostaa maustamatonta jugua ja sekoittaa siihen puolet maustettua.

Mangon lisäksi hyllyssä näkyi olevan myös samalla idealla tehtyä mustikkaa ja vaniljaa. Hiiliydraattimäärät pyörivät kymmenen gramman hujakoilla, mustikassa jopa lähempänä ysiä.

5 kommenttia:

 1. Maustettuja jogurtteja ei ole Suomessa tullut ostettua vuosiin kauhean sokerimäärän, pienen marja-/hedelmäpitoisuuden tai makeutusaineiden takia. Maustamattomankin teemme pääasiassa itse jogurttikoneella. Katselin noita itsekin eilen kaupassa. Lisäsokerittomuudesta ja makeutusaineettomuudesta iso plussa mutta jätin hyllyyn laktoosittomuuden takia. En halua maksaa ylimääräistä enkä halua, että käyttämiäni maitotuotteita käsitellään turhaan.

  VastaaPoista
 2. Luimupupun elämä vaikuttaa tosi helpolta. Itsekin jätin murot ruokavaliostani, koska laatikoissa värejä. En halua maksaa ylimääräistä enkä halua, että käyttämiäni kartonkituotteita käsitellään turhaan.

  VastaaPoista
 3. Jos Pro Kerava ei ole rekrykonsultti, joudun shokkiin.

  VastaaPoista
 4. Minäkin ihastuin tähän jugurttiin. Ei tosin kelvannut lapsille, mutta tässä sitä harjoitellaan edelleen. Ja minun ei tarvitse enää lantrata omaa jugurttia maustamattomalla, loistavaa.

  VastaaPoista
 5. Lapsille tämä on epäilemättä liian kirpeää, kun ovat tottuneet makeaan. En vaan haluaisi, että jugu olisi jälkiruoka, ennemmin välipala.

  VastaaPoista