15.4.2014

Kardemumma-rahkapullat


Taas on tulossa se aika vuodesta, kun kuolasuoneni alkaa herkistyä erinäisille pääsiäisherkuille. Kunnolliseen pullataikinaan tehdyt rahkapullat kuuluu olennaisena osana tähän herkistymiseen. Possukeittiössä ollaan rahkapullien ohessa sen verran kovia mustikkapullien ystäviä, että osa taikinasta täyttyi tilaisuuden tullen herkullisella mustikkamassalla.

Nämä rahkapullat on ihan pakko nimetä etuliitteellä kardemumma ihan vaan senkin takia, että näissä on käytetty ihania Arabiemiraateista tuotuja kardemummapalkoja, joille on vaikea löytää vertaa. Palot murentuvat, aromaattiset öljyt saavuttavat nenäontelon hajuepiteelialueen ja mieletön tuoksu valtaa mielen. Voi autuutta!


Kardemumma-rahkapullat


5 dl maitoa
50 g hiivaa
1½ rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
1 muna
13 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia

Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva.  Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Vaivaa jauhot mukaan. Lisää lopuksi sulatettu margariini, vaivaa vielä ja anna sitten kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa tilassa.

500 g maitorahkaa
1 dl kermaa
1 muna
2 tl vaniliinisokeria
1 dl sokeria
1 dl rusinoita
sitruunankuorta

Sekoita ainekset.

Leivo pulliksi ja kohota liinan alla. Tee kohonneisiin pulliin lasilla painamalla syvennys ja voitele pullan reunat munalla. Lusikoi täyte syvennykseen. Paista pullia 225 asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia.

1 kommentti: