On se tietysti vähän kieroutunutta tehdä makea kakku käyttäen raaka-aineina mm. kesäkurpitsaa ja avomaankurkkua. Mutta jos leipuri on kierompi kuin käyrätorvi, niin mitä on lupa odottaa. Näillä mennään siis.
Tuloksena oli tosi herkullinen ja pehmeän kostea kakku, jota ei kauaa kaapissa säilytetty. Tässä ei edes suurempia leipurinlahjoa kaivattu. Parhaimmillaan kaakku toki olisi vasta toisena tai kolmantena päivänä, mutta en kyseiseen suoritukseen taaskaan kyennyt.
Kesäkurpitsakakku
½ dl vettä (lämmintä jotta hunaja sulaa)
1 dl hunajaa
½ dl rypsiöljyä
½ dl sulatettua voita
1 dl raastettua avomaankurkkua
2½ dl raastettua kesäkurpitsaa
1 tl kanelia
2 tl kardemummaa
ripaus suolaa
3 dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
Päälle:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl tomusokeria
3/4 dl appelsiinimehua
hasselpähkinärouhetta
Sekoita vesi, hunaja, öljy, voi, kurkku, kurpitsa, kaneli, kardemumma ja suola. Kurkun ja kesäkurpitsan olet raastanut karkealla terällä, etkä ole puristanut nesteitä pois. Sekoita toisessa kipossa jauhot, sooda ja leivinjauhe. Yhdistä tuotokset tasaiseksi massaksi ja laita voideltuun irtopohjavuokaan. Paista uunissa 190 asteessa 35 minuuttia.
Kun kakku on viilentynyt, sekoita tuorejuustoa, tomusokeri ja appelsiinimehu. Levitä tasaisella lastalla kakun päälle ja nakkele rouhetta ympäriämpäri. Anna odottaa jääkaapissa mielellään vähintään päivä.
Olisi voinut toki tehdä myös pelkästä kesäkurpitsasta, mutta ei ainekset riittäneet. Lisäksi siis avomaata.
VastaaPoistaOnkohan tossa painovirhepaholainen.Tuskin tarkoitat puoli desiä leivinjauhetta ja ruokasoodaa vai onko tarkoitus räjäyttää uuni? :)
PoistaHeh, sanoinhan, että tästä tulee pehmeä. Ei vaan, hyvä havainto, kyseessä tosiaan teelusikallinen. Kiitos, Dolly.
VastaaPoistaNam :) Tuo avomaankurkku on aika villikortti, mutta muuten oikein herkullisen näköinen kakku :)
VastaaPoista