Uuh - se tuoksu, jonka pannulla öljyssä muhineet jauheet saivat juuri aikaan Polkkapossun pienessä kutukeittiössä. Jeeraa, kuminaa, kardemummaa, korianteria, neilikkaa, kanelia.
Tämä ape ei varsinaisesti ole mikään Intian kansallisruoka, apinasta puhumattakaan. Itse tunnen tuon nimellä Rangina Hathi, joka suoraan suomennettuna tarkoittaa värikästä elefanttia. Olen hieman muokannut aineksia aikojen saatossa ja ainakin tänään olen tyytyväinen lopputulokseen.
Nyt on aika värikäs olo.
Rangina Hathi - Kasviselefantti
3 rkl rypsiöljyä
1 tl jeeraa
1 tl kuminaa
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
½ tl neilikkaa
1 tl korianteria
4 valkosipulinkynttä
1 sipuli1 chili
1 peruna
1 suippopaprika
4 tomaattia
pähkinöitä (cashew, para, maa)rusinoita
2 dl vettä
½ dl punaisia linssejä
suolaa
jugurttia
tuoretta minttua
Lämmitä öljy pannulla ja freesaa jeeraa, kuminaa, kanelia, kardemummaa, neilikkaa ja korianteria siinä pari minuuttia. Määrät ovat viitteellisiä, niitä voi lisäillä maun mukaan. Lisää pieniksi kuutioiksi pilkotut valkosipuli, sipuli, chili ja peruna. Pyörittele hetki. Lisää suikaloitu paprika, kuutioitu tomaatti, pähkinät ja rusinat. Paista taas hetki ja lisää vesi ja suola. Lisää muutaman minuutin päästä linssit ja anna muhia niin kauan, että linssit kypsyy. Lisää vettä tarvittaessa. Tarkista maut.
Tarjoile riisin kanssa. Annoksen päällä maistuu pieni pläjäys maustamatonta jugua ja minttua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti