4.9.2012

Uuniomenahimo


Vaaleanpunainen possu: Superhyvän jälkiruoan tekemisen ei tarvi olla mitään pipertämistä. Joskus sitä vaan unohtaa tällaiset helppotekoiset klassikot. Mäkään en ollu pitkään aikaan syöny mitään uuniomenoita. Mut ne o nii herkkua. Ja muista sit sanoo, et laittaa sitä voita sinne, et tulee se karamellikastike. Se oli niin hyvää. Ja sitä paitsi noihinhan lisättiin sitruunamehua, kun ne oli aika makeita omenoita. Muista sit sanoo sekin.

Polkkapossu: Taisit siis tykätä?

Vaaleanpunainen possu: No tykkäsin, mä voisin ottaa niitä nytkin. Ja monta. Ainakin kuus. Mut nyt mun pitäis mennä keittään teetä. Onkohan uuniomenateetä olemassa?

Polkkapossu: Kohta on.

Vaaleanpuainen possu: Hihii.

Polkkapossu: Miks tykkäät niin paljon uuniomenoista?

Vaaleanpunainen possu: No kun hyvyys on omenoiden ominaispiirre. Ja ne pitää lääkärin loitolla. Ja sitä paitsi niiden kanssa saa myös jäätelöö, se on hyvä tekosyy, molempiparempi.


Uuniomenat ja karamellikastike (annos kahdelle)

4 omenaa
fariinisokeria
voita
kanelia
kaurahiutaleita
hiukka vettä
(sitruunamehua)

Poraa omenoista siemenkodat ja heitä omenat uunivuokaan. Visko vuokaan mustatuntuu-periaatteella sokeria, voita, kanelia ja kaurahiutaleita ja hieman vettä, ettei kaurahiutaleet pala. Paista 175 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes omenat ovat varmasti kypsyneet. Tarjoile lämpimänä kylmän jätskin kanssa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti