Polkkapossu ei ole lopettanut blogiaan, aika railakkaasti töitä vaan.
Joku ehkä muistaa kehittämäni valkosuklaa-vadelma-ricottajuustokakun, joka ainakin kavereideni mukaan on yksi maailman parhaista juustokakuista. Turhaa vaatimattomuutta sanoisin. Päivitin ohjetta vähän sopivammaksi vuodenaikaan - ihmisethän innokkaana googlettavat, mitä kaikkea voisivatkaan tehdä pihoilla rönsyilevistä raparpereistaan.
Kuvahan on tuosta vadelma-ricottajuustokakusta, mutta eipä tuo mittään. Kovin samalta tuo toinenkin näyttää, raparperiraidat ovat vaan hieman vihreämpiä.
Valkosuklaa-raparperi-mansikka-ricottajuustokakku
Pohja:
200 g suklaakeksejä
80 voita
Täyte:
1 3/4 dl kermaa
260 g Panda-valkosuklaata
500 g ricottajuustoa
1 dl sokeria
3 kananmunaa
muutama tippa vaniljaesanssia
4 dl raparperia kuutioina
2 dl mansikoita
1/2 dl vettä
3/4 dl sokeria
Valmista pohja: Sulata hieman voita ja sekoita murskatut suklaakeksit sekaan. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele seos vuoan pohjalle.
Sulata seuraavaksi suklaa. Kaada vesihauteeseen kerma ja lisää suklaa sinne vähitellen hämmennellen. Tee lopputäyte. Sekoita ricottajuusto ja sokeri. Lisää kananmunat yksi kerrallaan sekoittaen. Tipauta joukkoon vaniljaesanssi. Yhdistä sulatettu suklaa loppuun täyteainekseen ja sekoita.
Valmista mansikka-raparperimössö. Yhdistä raparperi, mansikat, sokeri ja vesi kattilassa ja keitä niin kauan, että menee sopivasti mössöksi.
Kaada pohjan päälle puolet täytteestä. Runttaa sekaan puolet mansikka-raparperimössöstä. Kaada sitten mukaan lopputäyte ja taas puolet viivoina täytteeseen. Vedä veitsenkärjellä viivojen läpi, niin saat kakkuusi kivan kuvion.
Paista 170-asteisen uunin alaosassa noin tunti. Jäähdytä kunnolla kylmäksi ennen kuin alat edes uneksia kakun ottamisesta pois vuoasta. Maista mielellään vasta seuraavana päivänä, kun täyte on kunnolla tasoittunut. Parasta kolmen päivän päästä.
Tarjoa mansikkakastikkeen kanssa: mansikoita, tippa vettä ja sokeria. Keitä, aja sauvalla tasaiseksi ja jäähdytä.
Joku ehkä muistaa kehittämäni valkosuklaa-vadelma-ricottajuustokakun, joka ainakin kavereideni mukaan on yksi maailman parhaista juustokakuista. Turhaa vaatimattomuutta sanoisin. Päivitin ohjetta vähän sopivammaksi vuodenaikaan - ihmisethän innokkaana googlettavat, mitä kaikkea voisivatkaan tehdä pihoilla rönsyilevistä raparpereistaan.
Kuvahan on tuosta vadelma-ricottajuustokakusta, mutta eipä tuo mittään. Kovin samalta tuo toinenkin näyttää, raparperiraidat ovat vaan hieman vihreämpiä.
Valkosuklaa-raparperi-mansikka-ricottajuustokakku
Pohja:
200 g suklaakeksejä
80 voita
Täyte:
1 3/4 dl kermaa
260 g Panda-valkosuklaata
500 g ricottajuustoa
1 dl sokeria
3 kananmunaa
muutama tippa vaniljaesanssia
4 dl raparperia kuutioina
2 dl mansikoita
1/2 dl vettä
3/4 dl sokeria
Valmista pohja: Sulata hieman voita ja sekoita murskatut suklaakeksit sekaan. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele seos vuoan pohjalle.
Sulata seuraavaksi suklaa. Kaada vesihauteeseen kerma ja lisää suklaa sinne vähitellen hämmennellen. Tee lopputäyte. Sekoita ricottajuusto ja sokeri. Lisää kananmunat yksi kerrallaan sekoittaen. Tipauta joukkoon vaniljaesanssi. Yhdistä sulatettu suklaa loppuun täyteainekseen ja sekoita.
Valmista mansikka-raparperimössö. Yhdistä raparperi, mansikat, sokeri ja vesi kattilassa ja keitä niin kauan, että menee sopivasti mössöksi.
Kaada pohjan päälle puolet täytteestä. Runttaa sekaan puolet mansikka-raparperimössöstä. Kaada sitten mukaan lopputäyte ja taas puolet viivoina täytteeseen. Vedä veitsenkärjellä viivojen läpi, niin saat kakkuusi kivan kuvion.
Paista 170-asteisen uunin alaosassa noin tunti. Jäähdytä kunnolla kylmäksi ennen kuin alat edes uneksia kakun ottamisesta pois vuoasta. Maista mielellään vasta seuraavana päivänä, kun täyte on kunnolla tasoittunut. Parasta kolmen päivän päästä.
Tarjoa mansikkakastikkeen kanssa: mansikoita, tippa vettä ja sokeria. Keitä, aja sauvalla tasaiseksi ja jäähdytä.
Minkämerkkisiä suklaakeksejä käytit tossa pohjassa? Täytteellisiä vai ilman? En ole vielä uskaltanut kokeilla tuota vadelmaversiotakaan, jos siihen jää jotenkin pahan kerran koukkuun ;-)...
VastaaPoistat. Nelliina
It looks delicious.If you won't mind I'd love to guide Foodista readers to this post.Just add the foodista widget to the end of this post and it's all set, Thanks!
VastaaPoista