25.7.2009

Tomaattia ja sambucaa


Tomaatinviljely edistyy hitaasti mutta vaihtelevasti. Kun on taitoa käpälässä yhtä paljon kuin olmilla karvoitusta, on lopputuloksesta lienee turha olla huolissaan. Lopputuloksessa on kuitenkin aina se hyvä puoli, että sellainen joka tapauksessa on. Mikään siis tuskin on turhaa.

Tomaateista innostuneena lähdin nautiskelemaan alvariinsaninini arvostamani Chef Superintendent Dignitary Forerunner Harbingerin mojovalle maistuvaa sambucaista shottia. Joku voisi väittää sen maistuvan ennemminkin majavalle, mutta en kuvailisi makua kuitenkaan melamaiseksi. Sen tuomalta olotilalta voisi ehkä odottaa tuota adjektiivia. "Hei, oloni on melamainen. Saatan vaikuttaa maalla hieman tohelolta, mutta kosteissa paikoissa olen ketterä kuin liesituuletin."

Jo muinaisena kokkausiltana Chef Harbinger hehkutteli sambucaa, olinkohan silloin edes kuullut kyseisestä. Tämä likööri maistuu anikselta ja hyvin usein sitä tarjotaan kolmen kahvipavun kanssa. Hyvin usein tarkoittaa sitä, että ihan sama. Paremmalta se kuitenkin maistuu epäilemättä näin:


Sambuca Beaver

shottilasi
sambucaa
tomaattimehua
tabascoa
(tulikohan siihen mustapippuria)

Kaada shottilasiin sambucaa, sen päälle lusikan kautta n. sentin kerros tomaattimehua ja sopivat tipat tabascoa. Ehdotan, että testaat ensin yhdellä tipalla, sitten kahdella, kolmella jne. Kymmenennen kohdalla voit heittää lätinää isompiin puhelimiin.

7 kommenttia:

 1. Miks lusikalla? (se tomaattimehu siis) terveisin kyökkiharrastelija :)

  VastaaPoista
 2. Lusikalla saa paremmin jäämään tomaattimehun omaksi kerrokseksi sambucan päälle.

  VastaaPoista
 3. Hephep, kyllähän siihen kannattaa mustapippuriakin laittaa tujaus päälle. Liikaa tulisuutta ei tartte pelätä - mainitsemassasi ravintelissa tabasco-tippoja shottiin tulee 5-6 kpl (ellei vahingossa lorahda...).

  VastaaPoista
 4. Possu kiittää Jarrua tarkennuksesta.

  VastaaPoista
 5. Yyh. Olettepas te - kekseliäitä.

  VastaaPoista
 6. Aahaa, siis tämä juoma tunnetaankin jossain päin maailmaa nimellä palomies.

  VastaaPoista