Panna cottaa, kinuskikastiketta ja kohmeisia vadelmia
1 3/4 liivatelehteä3 dl kermaa
3 rkl sokeria
vanilliinisokeria maun mukaan
Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan kerma ja sokerit ja kiehauta. Purista liivatteista vesi pois ja sulata tilkkaan kuumaa kerma-sokerilientä. Sekoita tilkka loppuun kermaan. Kaada annosmaljoihin tai vaikka kahvikuppeihin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.
Ja kinuskikastikehan valmistuu näin:
1,5 dl kuohukermaa
0,75 dl sokeria
0,5 dl siirappia
reilu nokare voita
Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja siirappi ja keittele n.10-15 minuuttia eli sen aikaa, kun kastike alkaa hiljalleen suurustua. Välillä saa hämmennelläkin, se on jopa toivottavaa. Mitä kauemmin keität, sitä toffeempaa valmistat :D Lisää lopuksi voi.
Ja kohmeiset vadelmat näin:
villivadelmia
puskia
purnukka
saappaat
pakastin
Riivi vadelmat ihan puskista purnukkaan ja saapastele tyytyväisenä kotipakastimelle, johon laitat marjat muutamaksi tunniksi. Huomaa, että onkin talvi.
Tarkoitit varmaan sydäntalvi?!
VastaaPoista