9.2.2009

Sinäkin, Anjovikseni!


Jos haluaa takuuvarmasti hyvää caesar-salaattia suosittelen Helsingin Stockmannin kanakeisaria. Ja näinhän se syntyy. Kastike on, kuinkas muutenkaan, hyvän keisarin lähtökohta, joten sitä ensin hieromaan.


Broileri-pinjansiemencaesar

1 valkosipulinkynsi
3 tll dijonia
tujaus sitruunamehua
tujaus worchestershirekastiketta
1 dl oliiviöljyä
½ dl ranskankermaa
kovaksi keitetty keltuainen
3 anjovisfileetä

Viskaa kaikki kulhoon ja surauta tasaiseksi sauvasekoittimella.

romainesalaattia tai jotain muuta ryhdikästä salaattia
broileripaloja
hillottua sipulia
krutonkeja
herkkusieniä
parmesaania lastuina
paahdettuja pinjansiemeniä

Sekoita kastike romaineen juuri ennen tarjoamista, muuten salaatinlehdet läsähtävät. Kastiketta ei tarvi säännöstellä, muttei sillä kannata ruokaa pilatakaan. Asettele loput ainekset salaatin seuraksi lautaselle.

2 kommenttia: