Mikä voi olla ihanampaa kuin koota vadille kaikkee sekalaista ja mässyttää niitä sitten kuin aliravittu sika, joka näkee eka kertaa elämäänsä katkarapuja?
Saaristolaislautasesta saaristolaisen tekee Jurmon makea leipä ja äyriäiset. Niitä kasvaa molempia tietty saaristossa. Puissa. Voisi tää olla tietty katkarapu-kananmunalautanenkin, mutta eipä nyt ole. Kuten ei myöskään mummonkurkku-marinoitusipulilautanen. Eikä tilli-jurmolautanen.
Mutta mitä tähän tulee? Ja minkä kanssa tää maistuu?
Saaristolaislautanen ja sahramimajoneesia
- kananmunia
- isoja katkarapuja
- marinoitua punasipulia
- mummonkurkkuja
- tilliä
- Jurmon saaristolaispaloja
- sahramimajoneesia (liota sahramirihmaa hetki öljyssä ja vihmo se majoneesin sekaan)
Ihan lopuksi vasta kannattaa paistaa leipäpalat pannulla nopeasti pienessä voissa. Ja koko hoitohan on ihan hemmetin hyvää varhaisperunoiden kanssa ja mikä yllättävintä puolukkasurvos maistuu tässä yhteydessä myös mahtavalta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti