28.12.2022

Kebablastut seitanista

Jotenkin on hämmentävää, että jauhoista saa tehtyä näin mainiota kebablastua. Vöner tai siis seitanlastu on kaupassa aika hintavaakin. Itse ku tekee, saa juuri sillä maustepaletilla, joka itselle sopii. Monen mielestä voi olla liikaa vaivaa, mutta onneksi gluteenijauhoja on jo saatavilla, eikä tarvitse alkaa vehnäjauhoja pesemään. 



Kebablastut

Kuivat aineet:

  • 5 dl gluteenijauhoa
  • 1 dl gramjauhoa (kikhernejauhoa)
  • (1 rkl oluthiivahiutaleita)
  • 1 rkl savupaprikajauhetta
  • ½ rkl oreganoa
  • ½ tl chilijauhetta
  • 2 tl garam masalaa


Märät aineet:
  • 4 dl kasvislientä
  • 2 - 3 valkosipulinkynttä murskattuna
  • ½ dl soijakastiketta
  • ½ dl öljyä
  • ½ rkl balsamicoa
  • 2 rkl kotisinappia
  • 1 rkl ketsuppia
  • 1 rkl tomaattipyreetä
Sekoita kuivat aineet keskenään ja märät keskenään. Lisää märät kuivien joukkoon hiljalleen alustaen. Vaivaa taikinaa muutama minuutti voimakkaasti. Muotoile taikinasta pötkö, kääri folioon ja paista 160 asteessa n. 1 1/2 tuntia. Anna jäähtyä ennen folion avaamista. Vuole juustohöylällä lastuiksi. Osa pakkaseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti