2.11.2018

Pötyä pöydässä: Reijo Laatikainen

Reijo Laatikaisen kirja Pötyä pöydässä – Älä usko kaikkea, mitä ravinnosta sanotaan käsittelee ruokaan ja ravitsemukseen liittyviä uskomuksia. Laatikainen purkaa väitteiden takana olevaa problematiikkaa laillistetun ravitsemusterapeutin pätevyydellä. Teksti pysyy ymmärrettävänä, vaikka käsitteet eivät ihan täysin olisikaan hallussa.



Välillä kananmunaa ei pitäisi syödä juuri lainkaan, seuraavassa uutisessa se saatetaan jo mainita superuokana. Gluteenistakin on tullut hölynpölyn temmellyskenttä: välttämällä gluteenia terveys kukoistaa ja elimistön tulehdustila poistuu. Seuraavalla viikolla asiat voivat olla jo aivan toisin. Muita Laatikaisen ruotimia mielenkiintoisia aiheita  ovat mm. keinomakeuttajien terveysvaikutukset, veriryhmään perustuva ruokavalio ja ravintolisien tarpeellisuus.

Kirjan avulla voi paneutua tarkemmin myös siihen, miten huuhaan erottaa faktatiedosta. Ruuan ja ravitsemuksen ympärillä pyörii mieletön bisnes, joten huijareita on joka lähtöön. Moni on varmasti aivan sekaisin ruokauutisista. Yksi luku koskeekin kokonaan pötypuheen tunnusmerkkejä. Kannattaa lukea nämä ajatuksella läpi, lukaista hiukan Polkkapossu-ruokablogia ja miettiä, kuinka paljon pötyä allekirjoittajan kynästä onkaan aikojen saatossa lähtenyt.

Reijo Laatikainen. Kuva: Esko Jämsä


Kirjapaja 2018. 
ISBN 978-952-288-926-3.

Kansi Anna Makkonen. 
176 s. 
Kl 59.34.

Arvostelukappale saatu kustantajalta. 


1 kommentti:

  1. Tuo on tosi hyvä kirja, tosin olen vasta kirjan alussa, mutta aihe todella kiinnostava:)

    VastaaPoista