7.6.2016

Raparperi-ginisorbetti

Valitse raparpereista punaisimmat varret, jotta saat sorbettiin kauniin värin. Älä unohda säästää ginistä puolta desiä. Jos kuitenkin unohdit, sekin on ihan ok. Tästä tulee ihanan kirpeä sorbetti, olisin voinut jopa jättää inan sokeria pois. Mutta kun kirpeä on uusi musta.

Raparperi-ginisorbetti

1 dl vettä
2,2 dl sokeria
1 l raparperia kuutioituna
muutama suklaamintun lehti
muutama sitruunamelissan lehti
½ dl giniä (bombay)
1 kananmunan valkuainen vatkattuna

Mittaa kattilaan vesi sekä sokeri. Kiehauta ja anna sokerin sulaa. Lisää raparperi ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Lisää mintut ja melissat, vedä sauvalla tasaiseksi massaksi. Mittaa gini ja sekoita joukkoon. Lisää myös valkuainen ja sekoita taas. Valmista jäätelökoneessa koneen ohjeen mukaan sorbetiksi. Sorbetin voi valmistaa myös pakastimessa: kaada massa kulhoon ja sekoita tunnin välein, kunnes sorbetti on kokonaan jämähtänyt. 


1 kommentti: