22.3.2016

Oreo-browniekakku

    Huh. Joskus tekee mieli äkkimakeaa, vaikka olenkin yrittänyt rajoittaa sokerissa sukeltamista ja sukeltamista ylipäätään. Ja tulihan tästä ihan hemmetin hyvää. Hain apuja erinäisistä brownieohjeista, mutta kyllästyneenä leivonnan muka-tarkkoihin-mittoihin aloin heitellä tarveaineita kulhoihin ja kattiloihin näppituntumalla. Irtopohjavuokaan tein, mutta ihan sama mihin veivaa. Tähän tuli mukavasti erottuvat kaksi kerrosta, alempana hieman kostea keksitaikinakerros ja sen päällä Oreo-kekseistä ja brownietaikinasta koostuva kerros. Jotenkin näin se män:



    Oreo-browniekakku
     
    keksitaikina
    70 g voita
    1 dl sokeria
    3 rkl tummaan siirappia
    1 kananmuna
    ½ tl vaniljauutetta
    ½ tl ruokasoodaa
    ½ tl leivinjauhetta
    2 dl erikoisvehnäjauhoja
     
    Sekoita voi ja sokeri, lisää siirappi, kananmuna ja vaniljauute ja sekoita taas. Lisää sihdin läpi kuivat aineet ja sekoita. Rouhi suklaapalat veitsellä pienemmiksi ja lisää taikinaan. Painele taikina vuokaan leivinpaperin päälle. (Kuvassa folio, oli leivinpaperi loppu)
     
     
    keksit
    ½ pakettia Oreo-täytekeksejä (tai Dominoita)
     
    Riko keksit karkeasti ja asettele keksitaikinan päälle. Itse laitoin ne ensin kulhoon ja mälläsin sinne muutaman kerran huhmareen nuijalla. Keksit hajosivat karkeasti sanoen noin 4-5 osaan. 

    brownietaikina
    80 g voita
    ½ dl kaakaojauhetta
    2 dl sokeria
    1 tl vaniljauutetta
    2 munaa
    1 dl erikoisvehnäjauhoja
     
    Sulata voi pienessä kasarissa. Lisää kaakojauhe ja sokeri ja anna sokerin hiljalleen sulaa. Jäähdytä hieman ja lisää vaniljauute ja munat, sekoita kunnolla. Lisää jauhot sihdin läpi ja sekoita hyvin. Kaada keksien päälle. Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla n. 30 minuuttia. Korkkaa vasta seuraavana päivänä.
     
     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti