5.7.2015

Ahventartar

Mökkirannasta näyttäisi nousevan ongella yhä isompiakin ahvenia, mutta pääsäntöisesti aikas pieneksi alkaa mennä. Pienilläkin on niin nälkä, että ne hotkaisevat madon nieluunsa asti, eikä kalaa ole mahdollista enää heittää mereen takaisin. Sen verran koukunpoisto-operaatio on tehnyt damagea. Ei kaloja pidä poiskaan heittää, joten niille voi tehdä vaikka näin:

Ahventartar

pieniä ahvenia
2-3 dl kevyesti vatkattua smetanaa
1 pieni sipuli pieneksi kuutioituna
1 rkl suolakurkkua pieneksi kuutioituna
1 rkl Kallen mätitahnaa
sinappia
sitruunamehua
hakattua tilliä
pippuria
(suolaa)
(sokeria)
(ruohosipulin kukintoja)

Poista kaloista sisälmykset ja keitä tai paista kalat kypsiksi. Erottele lihat ja sekoita muiden ainesten kanssa. Anna maustua vähintään tunti. Tarjoa salaatin, uusien perunoiden ja voin siivellä. Eipä kesäateria paljon muuta kaipaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti