4.12.2013

Pari punaviinisuositusta: alle 10€

Ruuanlaittoon kuuluu ehdottomasti viini, joskus jopa lisään sitä ruokaan. Tässä pari huokean punaista vinkkiä ratoksi. 


Faustino VII, 2011, Tempranillo, Espanja, 8,98€.

 
Voitti kultaa Vuoden Viinit -2013 sarjassa Euroopan punaviinit alle 10€. Tämä täyteläinen viini tulee

Espanjasta Rioja Alavesan alueelta. Faustinon pullot tunnistaa Esa Pakarisen näköisistä etikettimaalauksista, jotka ainakin edestäpäin näyttävät ajoittain arvokkailta. Jos tässä jotain kaunista Esasta pitäisi sanoa, niin oli ehkä parhaimmillaan takaapäin, mutta en nyt kuitenkaan sano. Tapaspöydän loistava yleisviini. Sopii hyvin myös lihojen kanssa tai lihojen seassa esim. burgundinpadassa. Tarjoilulämpötilasuositus 18 C eli jäähdytys jääkaapissa n. 30 minuuttia.

Tuoksu:       Hennosti suklaata, vaniljaa ja savua, makean mausteinen
Maku:          Kevyesti mausteinen ja miedosti tanniininen, hapokas, viikunaa, karpaloa
Alkoholia:    13 %
Hapot:          5,7 g/l

Kuva: Alko




Salice Salentino Nero Riserva, 2009, Italia, Negroamaro, Malvasia Nero, 8,49€

Ei ole Italian Akilleen kantapää vaikka tuleekin saapaskorosta Apuliasta. Yksinkertaisuudessaan mutkaton valinta, tätä kannattaa pitää aina vähintään yksi pullo varastossa pahan päivän varalle. Houkutteleva hinta-laatusuhde. Viini on löytö, joka toimii parhaiten pitsan ja tomaattisten pastojen kanssa. Sopii myös kultaisen keskitien grillausviiniksi silloin, kun tarjolla on sekä punaista että vaaleaa lihaa. Tarjoilulämpötilasuositus 16 C eli jäähdytys jääkaapissa 60 min.


Tuoksu:       Mustikkaa, kevyttä paahteisuutta, marjaa.
Maku:          Pehmeät tanniinit, keskitäyteläinen, luumuinen.
Alkoholia:    13 %
Hapot:         5,6 g/l
Sokeria:      13 g/l

Kuva: Alko




3 kommenttia:

  1. Nerokasta viiniä ei ole tullutkaan pitkään aikaan maisteltua, vanha suosikki!

    VastaaPoista
  2. Espanjalaisista Los Monteros Crianza ja Don Mendo viinit ovat hyviä siinä hintakategoriassa.

    VastaaPoista