11.10.2012

Hapannaama

Oletteko tienneet, että sitruunamehua voi käyttää myös hyydyttämiseen? Jälkkäri on kirpeä, ei siis suositella heikkohermoisille. Makeutusaineita voi toki lisätä, jos kasvot ei kestä suupielien ylösmenoa.


Kirpeä kermavanukas tyrni-appelsiinikastikkeella

4 dl kuohukermaa
1,25 dl sitruunamehua
0,75 dl juoksevaa hunajaa
1 kourallinen tyrnimarjoja
0,5 dl appelsiinimehua

Lämmitä kerma kattilassa kiehuvaksi ja lisää hunaja. Ota pois levyltä ja lisää sitruunamehu ahkerasti sekoittaen. Anna hiukan jäähtyä ja jaa kuuteen pienen annoskuppiin. Anna kiinteytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Paseeraa tyrnimarjat ja lisää tyrnineste appelsiinimehuun (säästä tyrnisiemenet leipätaikinaan). Kaada jokaiseen annoskuppiin pieni kerros mehua päälle. Jos haluat mehusta kiinteämmän lisää siihen hiukan hillosokeria ja kiehauta. Itse en jaksanut vaivautua.

3 kommenttia:

  1. Hyvää oli mutta tosi kirpeä. En ollut alkuun ihan varma pidinkö, mutta lopuksi jo maistui. Teen uudestaan.

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Kirpeää sen pitääkin olla. Kaikki ei tästä kyllä takuulla pidä.

    VastaaPoista