7.2.2008

Maissilapset - viimeinen uhraus


Uuh aah, älyttömän koukuttavaa kastiketta. Ryystetty broiskufileiden, vuohiperunoiden ja keitettyjen ruusukaalien kanssa.


Maissi-valkosipulikastike

2 shalottisipulia
3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä
1,5 dl kanalientä
340 g tlk makeaa maissia
1,5 dl kermaa
0,5 rkl juoksevaa hunajaa
inahdus valkopippuria
ripaus suolaa

Pilko sipulit ja valkosipulit ja freesaa öljyssä. Mittaa mukaan valkoviini ja anna kiehua hellästi 5 minuuttia. Lisää kanaliemi, maissi, kerma ja hunaja ja anna poreilla hiljaisella tulella reilu puoli tuntia. Poraa sauvasekoittimella todella tasaiseksi ja paseeraa kastike vielä siivilän läpi. Kaada takaisin kattilaan, lämmitä ja lisää hitunen valkopippuria (ja suolaa).

12 kommenttia:

  1. RuusukaalTen.

    Tästä kastikkeesta saattasin jopa pitää. Mut itte en kyl jaksas sitä keitellä, tuun sitte sun ravintolaan tyyppaa.

    VastaaPoista
  2. Mulkkis, Viini viintä, kaali kaalta, maissi popcornia. Niin, sähän ootkin niin kova kastikeohimo, mutta oon varma, että vielä opit. Pitää ehkä vaihtaa toi kerma johonkin muuhun.

    VastaaPoista
  3. Olen tehnyt kovasti töitä ruusukaalin menetetyn kunnian pelastamiseksi. Mutta ei voi mitään. Tunnustettava on. En pidä enkä opi pitämään ruusukaalista. Aina ja iankaikkisesti kitkerää. Joten nauttikoon elämästään muualla kuin minun keittiössäni.

    VastaaPoista
  4. Ruusukaalikset ovat nameja! Etenkin kun suolaa keittoveden kunnolla, ja sitten tirauttaa tilkkasen voita kattilaan valmiiden ruusiksien päälle.

    Mutta missä he ja pa? Tässähän olisi jo ollut haasteen alku.

    Ylimuulille voipi vaihtaa vaikka GouGriinit kehiin kerman tilalle.

    VastaaPoista
  5. Houkuttaa kokeilemaan!! Onko ihan itse kehittelemäsi juttu? En ole ennen tuollaiseen maissin käyttöön törmännyt. ;)

    VastaaPoista
  6. King-fanina tulin otsikon houkuttelemana katsomaan, mitä juttu pitää sisällään. Ja täältähän löytyi vallan mainio kastike! Melkeinpä pakko kokeilla, mutta kanaliemi pitää vaihtaa kasvisliemeksi.;)

    VastaaPoista
  7. Tiv, ruusukaalien päälle voisulaa ja käristettyä pekonia. Eiköhän ala sinnekin maistua. Mikäpä ei maistuisi noiden kanssa?!

    Satujatar, Ei nyt tullut haastetta tästä. Saa nähdä tuleeko taaskaan, ei tiedä koska inpis pukkaa/jaksaako/ehtiikö.

    Zeta, Kyllä noita maissireseptejä varmaan löytyy ympäri bittiavaruutta. Olen kyllä ennenkin tehnyt maissikastiketta, ehkä vähän erilailla en oikein muista. Mutta ainakin hauskaa tulee kun paahtaa vielä maissit ensin uunissa. Voi jopa laittaa savustuspussiin jos haluaa.

    Kmsu, Kyllä se hyvää olikin, kannattaa testata. Ei ihan perinteinen kastike eikä edes perinteisen makuinen, mutta tänne ainakin tippui. Saat luvan kanssa vaihtaa kanaliemen kasvisliemeen :D

    VastaaPoista
  8. Tätä kastiketta voin suositella kaikille. Tein eilen samat sössöt kuin Possu ja oli kyllä tosi hyvää. Paitsi, että unohdin laittaa vuohiperunoihini suolaa ja muutenkin maustaminen jäi puolitiehen. Mutta kastike oli herkullista ja tosiaan kivan erilaista.

    VastaaPoista
  9. Läähpuh. Kuulostaa varsin syötävältä. Mulla onkin maissivillitys meneillään, oon joko raskaana tai sit en, kun koko ajan tekis mieli tölkitettyjä raakoja popkorneja. Ja ihan vaan sillee omana ihtenään, suoraan purkista.
    Ehkäpä jalostan näitä himojani ja pyöräytän kastikkeen sinua apinoiden. Kiitos, tästä näen unia.

    Ainiin. Ruusukaali On hyvää. Varsinkin pekonin kanssa :)

    VastaaPoista
  10. G.R: Kiva että maistui. OnneX suolaa ei oo vaikee lisätä jälkistä päin, ettei koko ruoka mennyt ihan piloille ;-)

    Hansku: No teitkö testin, ootko raskaana? En oo kuullu ennen kyllä raskausajan maissihimosta, mutta en oo kuullu kyllä palaaajon muustakaan.
    Ja hei osuit n***an kantaan: pekoni ja ruuskaali = bueno, Check this out... http://polkkapossu.blogspot.com/2006/
    04/pekooniphkin.html

    VastaaPoista
  11. Tähän rakastuin. Täydellistä.

    VastaaPoista