4.8.2015

Graavilohilaatikko

Tämä on mainiota mökkiruokaa. Anopillani on nimittäin lohen graavaaminen vähintäänkin hallussa, siksi sitä tehdään mökillä usein ja paljon. Yleisönkin pyynnöstä. Joskus käy kuitenkin niin, että raja tulee vastaan (ei minulla) ja lopuille graaviviipaleille pitää löytää muuta käyttöä. Sen sijaan, että niistä tekisi Polkkapossulle kauniin oranssit syötävät tangat, ne voi käyttää vaihtoehtoisesti helppoon ja herkulliseen lohilaatikkoon.

Graavilohilaatikko

reilu kg perunoita
200-250 g graavilohta
1 iso sipuli
1 pieni fenkoli
tuoretta tilliä
3,5 dl kermaa tai 2 dl kermaa + 1,5 dl kalalientä
1 kananmuna
valkopippuria

Kuori perunat, leikkaa paksuiksi tikuiksi ja laita kylmään veteen. Pilko graavilohi. Leikkaa sipuli ja fenkoli ohuiksi puolirenkaiksi ja freesaa muutama minuutti pannulla. Hakkaa tilli. Sekoita kerma, munat ja ripaus valkopippuria. Mikäli kala on hyvin graavattu, antaa se laatikkoon tarpeeksi suolaisuutta, eli älä lisää ainakaan tässä vaiheessa suolaa. Lopuksi sitten, jos tarvii. Voitele uunivuoka, sekoita perunat, sipuli, fenkoli ja tilli. Kaada päälle kerma-munaneste ja sekoita taas. Paista 200 asteessa reilu tunti. Perunoiden ei tule olla al dente. Peitä paiston aikana foliolla, jos meinaa tummua liikaa. Pieni rapsakka pintapaahto tosin tekee pelkkää hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti