6.1.2015

Possuton ja munaton silakkalaatikko

Miten niin possuton? Siten niin, ettei tähän ole tungettu possua, vaikka sitä lähes poikkeuksetta silakkalaatikkoon tungetaankin. Kylkisviivua, pekonia tai jotain vastaavaa. Miten niin munaton? Siten niin, ettei tässä ohjeessa ole lainkaan munaa. Kanan, strutsin, viiriäisen tai muunkaan vastaavan. Jos haluat munan kuitenkin mukaan, niin jätä vehnäjauho pois.

Sen verran on modifioitu ihan perinteistä reseptiä, että joukkoon on raastettu kevyesti piparjuurta ja lusikoitu hellästi dijonia.




Silakkalaatikko

vajaa kilo perunoita
300 g silakkafileitä
1 iso sipuli
1½ rkl raastettua piparjuurta
1½ rkl dijonia
2 dl kuohukermaa
3 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
1-1½ tl suolaa
valkopippuria
kuivattua tilliä

Viipaloi potut ja pilko sipuli. Voitele uunivuoka ja sekoita potut, silakat, sipuli ja piparjuuri. Sekoita kipossa loput aineet ja kaada päälle. Paista 200 asteisessa uunissa n. tunti. Pinta saa ottaa väriä. Silakkalaatikko on parhaimmillaan etikkapunajuurten kanssa.



3 kommenttia:

  1. Että näinkin sen voi tehdä...
    Äidin 60-70-lukuinen tönkkösuolatuista silakoista tehty laatikko varmisti sen, että en ole itse kokeillut. Ja kun hän 80-luvun lopulla kuoli, ja matkustin isän tilannetta katsomaan, koin elämäni silakkalaatikkojärkytyksen. Riisipuuron päälle oli lätkäisty silakkafileitä oikoisenaan ja pantu loota uuniin! -Noh, asia selvisi sitten: jossain lehdessä oli ollut tällainen riisi -ei-puuro -pohjainen ohje. Isä olikin moderni eikä sekaisin. Ja laatikko ...ei ollut herkkua, enkä ole moista viritelmää sen koommin nähnyt, en edes sitä lehteä.
    Pitäisiköhän yrittää reseptiäsi nyt sen kolmannen kerran kunniaksi?

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti pitäisi. Tosin voisit aloittaa ihan perinteisestä ja jättää piparjuuren ja dijonin pois, seuraavalla kerralla sitten jatkojalostukseen :)

    VastaaPoista
  3. Ei piparjuurta silakkalaatikkoon

    VastaaPoista