25.2.2014

Blinit

Oikeastaan oli tarkoituksena kirjoitella kastikeakatemian kolmas osa, mutta himokas kun olen, heitin blinipannun tulille. Sesonkihan on juuri loppumassa, vielä toki ehtii.


Blinitaikina (8 kpl)

1 dl tummaa olutta
1,5 dl maitoa
1 dl piimää
10 g tuorehiivaa
0,5 dl vehnäjauhoja2 dl tattarijauhoja
1 keltuainen
ripaus suolaa
1 valkuainen


Sekoita olut, maito ja piimä ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää vehnä- ja tattarijauhot. Anna muhia noin 3 tuntia huoneenlämmössä. Sekoita joukkoon keltuainen ja ripaus suolaa. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja kääntelee taikinaan. Paista runsaassa rasvassa, kääntele ja valele. Älä käytä liian kuumaa pannua.

Tarjoa blinien kanssa kuutioitua suolakurkkua, punasipulihakkelusta, metsäsienisalaattia, savusilakkatahnaa, smetanaa, tilliä, erilaisia mätejä, vodkaa ja kuohuviiniä. 


Muutama tärkeä juttu:
  • Blinit ovat ja niiden tuleekin olla rasvaisia. Rasvasta saadaan myös rapeutta.
  • Blinipannu ei saa olla liian kuuma. 
  • Käytä paistamiseen ja valelemiseen kirkastettua voita.
  • Älä pinoa blinejä päällekäin, jos haluat rapeuden säilyvän. 
  • Blinitaikinan kuohkeus syntyy yön yli muhimisesta, valkuaisesta ja kuplivasta nesteestä. 
  • Vaikka kuohkeus osittain syntyykin yön yli muhimisesta, voit hyvällä omalla tunnolla unohtaa sen. 
  • Et tarvitse blinipannua ollaksesi bliniguru, mikä tahansa iso valurautapannukin kelpaa. 
  • Näistä tulee paksuja blinejä, jossain on totuttu isoihin ja ohuisiin.
  • Tarjoa blinit lämpiminä.
  • Älä koskaan unohda suolakurkkuja blinien kanssa.
  • Älä koskaan unohda vodkaa ja kuohuviiniä blinien kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti