Chuck Norris Vincent van Gogh
Pölyhuisku Robert Pattinson
Lady Gaga Liisa Ihmemaassa
Fred Astaire Verreaux's Sifaka
Boss Nass Kalervo Kummola
Dimitri Sostakovits Harry Potter
Paavi Kauluslisko
Davy Jones Leonardo da Vinci
Julia Roberts Afganistanin vinttikoira
Gollum Lindsey Lohan
Viime postauksessa heitin ilmoille kukkakaalilisukkeen, seuraava lisuke jälleen sesonkituotteesta eli herneistä. Tai kuten täällä sanotaan, herneheet. Jos saan pussillisen palkoherneitä, ei suustani löydy off-asentoa. Ei väliä onko kyseessä litran vai kuuden litran pussi, kaikki menee. Ymmärsitte jo varmaan, että herneet ovat suurta herkkuani ja vatsakivut hernekesän jokapäiväinen ystävä.
Vaan ei se haittaa. Joka tapauksessa tuoreherneistä kannattaa ja pitää valmistaa ruokaa. Ihan hittejä ne ovat esimerkiksi risotossa. Mutta herkulta ne maistuvat tässäkin:
Minttuiset valkosipuliherneet
voita
3 dl herneitä
2 valkosipulinkynttä
parmesaania
mintunlehtiä
Sulata kunnon nokare voita pannulla. Lisää herneet ja freesaile kolmisen minuuttia. Lisää pilkotut kynnet ja freesaile taas pari minuuttia. Älä paista herneitä ihan kypsiksi, sillä et halua niistä pehmeän jauhoisia. Kaada kippoon ja sekoita joukkoon raastettua parmesaania ja mintunlehtiä. Natusta esim. grilliruokien kanssa. Voidaan tarjota kylmänä tai lämpimänä.
Mielettömät parit ja mahtava ohje!
VastaaPoistaThänx.
VastaaPoista