Taas joku jamppa kyseli postilaatikossani, miten kuhasta lähtee luut. Myös edellisen postaukseni jälkeni G.Astronomi ihmetteli, miten ahvenesta saa ruodot pois. Asia on hyvinkin yksinkertainen, vaikka tehdäänkin räätälillä. Kyseinen tapahtuma nimittäin tehdään mittatilaustyönä ja sitä kutsutaan housuttamiseksi. Itse kutsun sitä tosin pöksyttämiseksi, mutta joillekin sillä on aivan eri merkitys.
Kaikessa yksinkertaisuudessaan kuha-/ahvenfileestä saadaan kaikki ruodot pois tekemällä veitsellä kaksi hyvin yksinkertaista viiltoa ja poistamalla v-muotoinen osa. Kuvaan siis merkitty poistettava kiila oranssilla. Tädää, ei vaikea juttu.
Kaikessa yksinkertaisuudessaan kuha-/ahvenfileestä saadaan kaikki ruodot pois tekemällä veitsellä kaksi hyvin yksinkertaista viiltoa ja poistamalla v-muotoinen osa. Kuvaan siis merkitty poistettava kiila oranssilla. Tädää, ei vaikea juttu.
Kiva blogi sinulla :)
VastaaPoistaHei ja kiitos LIMANULJASKA-jutustasi.
VastaaPoistaMiksi pannulle laittamani hyvin puhdistetut limanuljskat eivät MUSTUNEET, vaikka niin kai olisi pitänyt käydä?
Mielestäni tunnen sen sienen hyvin, olen siitä tehtyä muhennosta syönyt tutuilla ja maku on ollut aikatavalla tattimainen.
Olisiko syynä se, että laitoin ajatuksissani lusikallisen voita sienten kanssa heti kättelyssä pannulle?
Ruuanlaittohan on kemiaa...
Terveisin
MIKUKI