22.11.2010

#¤%#& Avataan tästä, really?

Lähes kaikki missä lukee avataan tästä, ei taatusti aukea juuri sitä kohtaa. Tai sitten ne eivät aukea mistää muustakaan kohtaa. Ei ainakaan minulla. Tuo teksti on puhdasta kiusantekoa, jonka takana on sekopäinen sadisti, joka aina keksii uusia kiusantekotapoja. Hyvin suurella todennäköisyydellä kyseinen henkilö on suunnitellut myös DVD-levyjen päällysmuovit ja säilyketölkeissä olevat vedä-tästä-aukaisimet, jotka purevat nurmea jo pienestä kosketuksesta. Saman henkilön käsialaa on myös teippirulla, jossa teippi joko repeää väärään suuntaan tai pää hukkuu johonkin teippimereen. Huh, alkaa kiukku nousta. Vaan kun kiukku nousee, muisti vähenee. Muistikorttipakkaukset vasta mahdottomia ovat. Kuinka vaikea onkaan kömpelöillä sormilla avata tuota kovamuovista pakettia, jonka sisällä on herkkääkin herkempi muistikortti. Jumankavita.

Välillä mietin ihan tosissani, pitäisikö keittiövarusteisiini todellakin kuulua timanttipora ja rälläkkä. Ja hommaanko poraani 50 millin vai peräti 59 millin terän? Kummalla esimerkiksi punajuuripurkki aukeaa nopeammin? Onko rälläkkä tuo kumpi? Sitten pitää hommata vielä kuulosuojaimet ja suojalasitkin, sillä ihan työturvallisuuden takia rälläköinti vaatii niitä. Älytön noidankehä: seuraavaksi joudun miettimään, mistä materiaalista tehdyt suojalasit soveltuu keittiöön parhaiten ja pitäisikö kuulosuojaimissa olla radio. Ei enää yhtään hymyilytä - siinä vaiheessa kun säilykepurkin pitäisi olla jo auki, minä selailen vielä sopivaa radioasemaa. Ei Jumankavita.

Mutta mikä on kaikkein turmiollisin, järkyttävin, värisyttävin, epäonnistunein, lipevin, häijyin, pahanilkisin, kiperin, typerin, tukalin, persein, moraalittomin, juonikkain, huonotapaisin, kelvottomin, rikollisin, surullisin, närkästyttävin, ahdistavin ja ennen kaikkea rasittavin paketti?


Aivan. Jäätelöpaketti. Tarkemmin sanottuna Valion litran jäätelöpaketti. Aivan täysin perseestä. Lue: Aiii-vaaan-täyyy-siiin-perrr-seeee-stä. Pitäisikö siinä ihan tosiaan olla jokin idea?! Revi viivaa pitkin. No revi keskenäsi! Koko paska hajoaa käsiin kuin viilistä veistelty bambi. Haloo Helsinki tai Valio ainakin, olisiko taas tuotekehittelyssä työsarkaa? Tuhlasin jo kaikki napalmini Herra Snelmannin maksamakkarapötköpaketin kehittäneeseen osastoon - ehkä saan palmia vielä jostain pimeiltä markkinoilta. Makuuhuoneestakin paloi juuri valo. Joku on joskus väittänyt, että jäätelöpaketti on niin tosi kätevä, kun sen saa vielä niin kätevästi kiinnikin. Millä logiikalla, häh? On varmaan halunnut tahallaan ärsyttää minua. Tämä on yksi niistä tavoista, joilla minut saa räjähdysherkäksi.

Itse jäätelö on jälleen kerran hyvää, vaan mikä siinä paketissa maksaa. No ei mikään. Sepä se. Helppo vastaus kysymykseeni.

13 kommenttia:

 1. Kotivinkin 101 ilmiötä johtatti tänne. Sinulla on oikein hauska tapa kirjoittaa ja herkulliselta vaikuttavia reseptejä. Näemme uudestaan.

  VastaaPoista
 2. Niin ja olen aivan samaa mieltä kanssasi jäätelöpaketeista. Nyt en vaan muista, onko Ingmanin paketit yhtään helpompia.

  VastaaPoista
 3. Totta joka sana, toi Valion (varsinkin tämä "uusi") jäätelöpaketti on juuri näitä "Kehitys kehittyy" -ilmiöitä. Jos sen saa jotenkin auki, kiinni sitä ei kyllä enää saa. Tai ainakin jäätelöä valuu jostain raosta pitkin pakastinta.
  Ingmanilla taitaa olla niitä vanhanmallisia pahvipaketteja vielä, meillä on kyllä näistä syistä siirrytty valitettavasti kokonaan muovirasioissa myytävään jäätelöön... Ympäristö ei kiitä, paitsi lähi- kun hermot ei mene ihan joka kerta.

  VastaaPoista
 4. En ole heittäytynyt täysin vielä muovipurkkien maailmaan. Niin paljon pidän kuitenkin ihan Valion perusjädeistä. Sitten on tietty erikseen pahviset Ben & Jerryt, jotka onkin täysin eri planeetalta.

  VastaaPoista
 5. Katsos tätä
  http://www.iltalehti.fi/ruoka/2010112312746289_ru.shtml
  Et ole ongelmasi kanssa yksin.

  VastaaPoista
 6. Siis monivuotinen lempiaiheeni. Jumaliste noita jätskipaketteja!!!!!!!!!!!!!!! Muovipurkkeihin en siirry. Pahvipaketista kotimaan herkkua sen olla pitää. En enää edes harkitse avaamista, vaan vedän rajulla lyönnillä japanilaisella leveällä ja isolla kokkiveitsellä reilun palan poikki pahveineen päivineen. Siinä ei auta kyllä kenenkään olla edessä...

  VastaaPoista
 7. Pakko myöntää, että olen ajatellut toimia ihan samalla tavalla Tivin kanssa. Vaan olen sen verran nössö, etten ole vielä uskaltanut pidellä niin isoa veistä kädessäni :)

  VastaaPoista
 8. öö.. Valio tuskin enää vastaa Nestlen markkinoimien Valiojäätelöiden pakkausmurheista ?

  VastaaPoista
 9. Tähän keskusteluun on jo näköjään sotkettu japanilasetlin, tässä aiheesta lissää:
  Japani on sellainen ihmemaa, jossa kaikki aukeaa juuri siitä mistä pitää (paketit siis).
  Jos siinä lukee "avaa tästä" (se ei tietty lue siinä suomeksi...), niin siitä se myös aukeaa.
  No, minäpä viihdytän Suomessa vierailevia japnilaisia ostamalla paketin Valiojätskiä.
  Sitten selitän, että tässä lukee, että avaa tästä. Kaikki nyökyttelevät, että no siitäpä se sitten aukeaa.
  Ja sitten avaan. Voi sitä hämmästyksen määrää ja salamavalojen räiskettä, kun paketti ei avaudukaan odotetulla tavalla.
  Aiheestä riittää keskustelua jäliruokapäytään pitkäksi aikaa!
  Että voikin olla tollaisia paketteja jotka ei aukeakaan vaikka avaaja-henkilö ohjeen mukaan toimiikin!
  Maailma on niin ihmeellinen paikka.

  VastaaPoista
 10. Tästä on ollu monesti puhetta meilläki ja kerran sattu semmonen että vahingossa tilasin gorgonzolaa muistaakseni 150g rasioissa (3.2kg oli oikea) ja hämmästykseksemme jokikinen paketti aukesi siististi avataantästä-kulmasta.

  ja intissä kun oli niitä voinappi paketteja (oivariineja) niin en tainut koko vuonna saada ainuttakaan auki ehjänä..

  VastaaPoista