28.9.2015

Parmesaani-munakoisovuoka suppilovahveroilla, oliivifocaccia ja turkkilaista jugurttia

Vuoka:

(2 nälkäiselle)

1 munakoiso
1 mozzarellaköntti siivutettuna
kourallinen parmesaanilastuja

1 pieni sipuli
3 kynttä valkosipulia
1 tlk tomaattimurskaa
1 laakerinlehti
oreganoa
basilikaa reilusti
suolaa
pippuria
tujaus ketsuppia tai sokeria
paistettuja suppilovahveroita kourallinen

Viipaloi koiso pitkittäissuunnassa n. 3 mm viipaleiksi. Paista pannulla oliiviöljyssä minuutti per puoli, poista pannulta. Pilko sipulit ja freesaa hetki öljyssä. Lisää tomaattimurska ja laakerinlehti ja anna muhia puoli tuntia. Poista laakeri. Lisää oregano, basilika, suola, pippuri, makeus ja suppilot. Panosta soosin makuun. Voitele kevyesti uunivuoka. Laita vuoan pohjalle 1/3 soosista, sitten 1/3 koisoista, sitten 1/3 pamesaanista ja 1/3 mozzarellasta. Tee sama homma vielä kahteen kertaan ja paista 180 asteisessa uunissa n. 20-25 min värin mukaan.

Oliivifocaccia:

Leipurin tytär testasi mökkioloissa valmista pitsajauhoseosta ja totesi pohjan toimivaksi. Pannupitsapohjaimainen olemus jätti mietityttämään ja uumoiltiin, että tuosta jauhoseoksesta syntyisi kätevästi varmaankin myös focaccia. Ja kyllä, todella makoisaa. Tai siis törkeän hyvää.

Tuumasta toimeen siis. Ehkä yksi tärkeimmistä focaccion määrittävistä tekijöistä on riittävä oliiviöljyn käyttö. Sillä saadaan rapea ja herkullinen pinta.

Myllyn paras -pizzajauhoja
vettä
hiivaa
muutama oliivi
rosmariinia
suolahiutaleita

Valmista puolikas taikina pussissa olevan ohjeen mukaan. Anna kohota liinan alla puoli tuntia. Voitele pieni peltinen uunivuoka tai uunipelti (17x28) reilulla oliiviöljyllä ja taputtele taikina siihen. Anna kohota ilman peitettä puoli tuntia. Painele pieniä kuoppia ja laita niihin oliiviviipaleita. Voitele taikina oliiviöljyllä ja riivi päälle tuoretta rosmariinia. Paista 250 asteessa n. 10 minuuttia. Ota pois uunista ja voitele taas oliiviöljyllä. Heitä päälle vielä suolahiutalelastuja.

Siirsin vielä hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva jäisi siihen. Focaccia on parhaimmillaan tuoreena ja hieman lämpimänä.

Tarjoa vuoka ja focaccia turkkilaisen jugun kanssa. Ehdottomasti!

2 kommenttia:

  1. Kastikkeeseen voi lisätä hieman vettäkin, etteimene kuivaksi. Tai hieman lisätä murskan määrä.

    VastaaPoista
  2. Vihdoinkin suppiloille jotain muutakin käyttöä kuin kastikkeeseen ja piirakkaan. Kiitos.

    VastaaPoista