8.12.2014

Thaisalaatti osterivinokkaasta

Löysin hienon satsin osterivinokkaita Aurajoen rannoilta. Sen kunniaksi ruokamatkalle Kaakkois-Aasiaan. Eli vuoden 2014 viimeinen sieniresepti. Tiedän, alkaakin jo riittää.




Thaisalaatti osterivinokkaasta, ruusukaalista
ja munanuudelista

Munanuudeleita
Osterivinokkaita
Ruusukaaleja

Pilko osterivinokkaat ja kypsennä pannulla. Tee ruusukaalien kantoihin ristiviillot, kypsyy tasaisemmin. Keitä suolatussa vedessä n. 8-10 minuuttia. Jäähdytä ja halkaise. Keitä munanuudelit ohjeen mukaan. Sekoita kaikki.


Kastike

puoli kourallista korianteria, pilko
1 cm pätkä inkivääriä, raasta
2 valkosipulinkynttä, pilko
2,5 rkl rypsiöljyä, kaada
2 rkl soijakastiketta, kaada
1 limen mehu, purista
1 chili, pilko
ripaus ruokosokeria, hyppystä

Sekoita kastikkeen ainekset ja yhdistä nuudeleiden, sienten ja ruusukaalien kanssa. Kylmänä alas. 



2 kommenttia:

  1. Eihän sienireseptejä ole koskaan liikaan! Eikä sienestyskausi (saati tryffelöintikausi) jatku koskaan liian pitkään :)

    VastaaPoista