23.10.2023

Pikkelöidyt jalapenot


 
Pikkelöidyt jalapenot

  • 10 jalapenoa
  • 0,5 dl omenaviinietikkaa (tai väkiviinaetikkaa)
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 dl vettä
  • 0,25 tl suolaa
  • 0,5 rkl sinapinsiemeniä
  • 0,5 tl kurkumaa
  • 2 kynttä valkosipulia ohuina siivuina

Hanskat käteen ja jalapenot siivuiksi. Poista siemenet ja valkoiset kohdat, jos haluat tulisuutta pois. Vaan miksi haluaisit, kun näitä teet?! Laita sokeri, vesi ja suola kattilaan. Keittele niin, että sokeri varmasti sulaa. Lisää lopuksi sinapinsiemenet, kurkuma ja valkosipuli. Laita jalapenosiivut puhtaaseen purkkiin (purkkeihin) ja kaada liemi päälle. Tämä on hyvää jo seuraavana päivänä, mutta saa muhia kaapissa viikkoja. Säilyy hyvin jääkaapissa, jopa vuoden, vaan tuskin maltat senkin ahne porsas.

Maistuu erityisen hyvältä esim. kuvassa olevan ruuan kanssa. Ja siinähän on mm. sipulia, paprikaa, porkkanaa, soijapaloja, sinihomejuustoa, currylla uitettua kermaa ja lehtipersiljaa, tätä sitten ruokaohran kanssa. 

Tietty pikkelöityjä jalapenoja voi käyttää vaikka mihin: hampurilaisiin, tacoihin, nachopellille, leivälle, intialaisen ruuan kanssa sekä arveluttavissa pilailutarkoituksissa paprika-allergikon joululahjaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti